compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Liefje

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Pitch

Hoe betrouwbaar zijn herinneringen? Liefje verkent de grens tussen werkelijkheid en hersenspinsels. In een therapiesessie reconstrueert de 18-jarige Esther de moord op haar vader die zij samen met haar vriend Erik heeft gepleegd. Flashbacks tonen de toedracht. Hoe de scholiere opgroeit tussen haar gebrouilleerde ouders, zich verzet tegen de vrije seksuele opvoeding van haar moeder en haar vader Robert veracht nadat deze een tweeling heeft verwekt bij een nieuwe, veel jongere, vrouw. Aan Erik, vertelt ze over een vage herinnering waarin haar vader haar seksueel zou hebben misbruikt. Ondanks het verschil tussen de hiaten uit Esthers geheugen en de feiten biedt de verontwaardigde Erik zich aan als haar wraakdienaar.
Delen op facebook
Liefje
Nederland, 2000, 82 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Emile Fallaux (1944) maakte documentaires, was directeur van het Internationaal Film Festival in Rotterdam en adviseerde vele instanties in de filmwereld. In 2000 debuteerde hij met het televisiedrama Liefje.

Liefje - Bioscopen, Tijden & Tickets

Liefje in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Liefje zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series