compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Loes Luca

Loes Luca

Loes Luca: films, nieuws

 

Biografie van Loes Luca

Louise Diana Wilhelmina Catharina (Loes) Luca (18 oktober 1953, Rotterdam) is een Nederlands actrice en komiek die bekend is van Nénette et les Zézettes, het Klokhuis en Ja Zuster, Nee Zuster en nog veel meer.

Op haar zeventiende wilde Luca naar de Academie voor Expressie, maar werd geweigerd omdat ze geen Frans sprak en slechts drie jaar Mulo had, waarop ze voor vijf jaar naar Frankrijk vertrok als au pair. Bij terugkomst werd ze wel aangenomen. Ze is officieel docent dramatische vorming.

Maar het theater trok meer dan de klas. Ze werd opgemerkt door Alex van Warmerdam en belandde op het toneel. Met haar energieke, rappe stijl van leven heeft ze meer dan 65 theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan.

Loes Luca In het nieuws

Filmtips voor de kerstvakantie

Array

21-12-2018 De drukke decemberdagen zijn bijna achter de rug. Die extra vrije uren zijn goed te besteden in de bioscoop. Deze films zijn volgens BiosAgenda de moeite waard deze kerstvakantie.

Elvira Minguez in 'El guardián invisible' (2017)

Spaanse Elvira Mínguez in Nederlandse film

In romkom 'Mi Vida' gaat Loes Luca op Spaanse les

29-5-2018 De Spaanse actrice Elvira Mínguez speelt tegenover Loes Luca in de Nederlandse romkom Mi vida (Mijn Leven). Mínguez speelde meest recent in Todos lo saben, een voor een Gouden Palm genomineerde thriller met "Penelope Cruz" en Javier Bardem.

cast, prodecenten en regisseur - De Matchmaker, Copyright 2018 ArjoFrank Fotografie

Rode loper De Matchmaker

Love is in the air bij Pathé Tuschinski

20-4-2018 De liefde hing in de lucht tijdens de feestelijke première van de Nederlandse romkom 'De Matchmaker' van regisseur Jeroen Houben. Natuurlijk was BiosAgenda.nl in Amsterdam om de sfeer te proeven.

Eva van de Wijdeven, Loes Luca en Jelka van Houten klinken het glas in Huisvrouwen Bestaan Niet.

'Huisvrouwen Bestaan Niet' best bezochte film

Array

29-1-2018 De Nederlandse romkom Huisvrouwen bestaan niet heeft meer dan 260.000 bezoekers getrokken sinds het uitkomen van de film op 21 december 2017. Hiermee passeert Huisvrouwen bestaan niet Dikkertje Dap als best bezochte film die in 2017 werd uitgebracht.

2015 - Greetje Mulder

Nieuwe romcom met Benja Bruijning aangekondigd

Benja Bruijning zoekt in Home Sweet Home een man voor zijn moeder

17-11-2017 Home Sweet Home, een nieuwe feelgoodfilm van Nederlandse bodem, verschijnt in april in de bioscoop. Deze film gaat over een zoon die een geschikte man zoekt voor zijn moeder. Met onder andere Eva van de Wijdeven en Georgina Verbaan.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Loes Luca Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 18-10-1953
Loes Luca is een Nederlands actrice en komiek die bekend is van Nénette et les Zézettes, het Klokhuis en Ja Zuster, Nee Zuster en nog veel meer.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Den Haag deze week

66 films in Den Haag deze week66 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl