compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Parade

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Parade

Parade filmstill

Parade filmstill

Delen op facebook
Parade
Nederlandse première: 24-8-2017
Nederland, 2017, 78 min,

In deze documentaire wordt het geheim van De Parade ontrafeld: het rondreizende theaterfestival dat sinds 1990 wordt georganiseerd. Er wordt gesproken met de directie, de bedenker, de medewerkers en natuurlijk de artiesten.

Bekijk bij:

Cinemember

Parade trailer en bijzonderheden

Deze documentaire is gefilmd over een periode van maar liefst drie jaar.

Trailer van ParadeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Paradehttps://i1.ytimg.com/vi/F8hlJL2kJmI/hqdefault.jpg2017-08-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ferri Ronteltap is een Rotterdamse regisseur die met zijn documentaires vaak zijn camera op zijn eigen stad richt. Zo maakte hij eerder een documentaire over de wijk Katendrecht.

Parade - Bioscopen, Tijden & Tickets

Parade in de bioscoop

Wil je Parade zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In deze documentaire wordt het geheim van De Parade ontrafeld: het rondreizende theaterfestival dat sinds 1990 wordt georganiseerd. Gefilmd over een periode van drie jaar door Ferri Ronteltap.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Parade bestaat 25 jaar en is het grootste reizende theaterfestival ter wereld.

De Parade bestaat 25 jaar en is het grootste reizende theaterfestival ter wereld. De bezoekers dwalen rond tussen de zweefmolen, de poffertjesbakker en diverse felgekleurde drinktentjes. Ze worden hier direct aangesproken door de theatermakers. De artiesten proberen hun publiek voor zich te winnen met een dans en een lied, om ze vervolgens mee te nemen naar een andere wereld, namelijk die van de verbeelding. De hechte gemeenschap van theatermakers reist in de zomer van stad naar stad, om steeds deze wereld van droom en verleiding op te zetten. De Parade is een surrealistische oase te midden van een stedelijke omgeving, die appelleert aan de nostalgie van ons kinderbestaan. Vol kleuren, muziek, fantasie en verleidingen. Er zijn geen machtsverhoudingen, het is een kliniek van onrustige mensen. Ondanks het 25 jarig bestaan is de Parade volgens de jonge performers / acteur nog steeds van deze tijd ‘het is rauw vernieuwend en confronterend'. Rondom het festival is dit jaar de documentaire in de steden die De Parade aandoet te zien.

Productiemaatschappij: De Productie, Gusto entertainment