compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > September: de must sees van deze filmmaand
Maandoverzicht

September: de must sees van deze filmmaand

31-8-2015 : Welke films moet je nu gezien hebben in augustus? BiosAgenda zet de negen beste films van deze maand op een rij in dit handige overzicht.

Delen op facebook

Allereerst is daar de winnaar van de Gouden Palm van dit jaar; Dheepan. Een Tamil uit Sri Lanka vlucht naar Parijs met een vrouw en een kind. Gedrieën doen ze zich voor als een gezin. Hier komt hij uiteindelijk te werken als een concierge voor een vervallen woningblok. Hier moeten ze zien om te gaan met criminelen én elkaar.

Dan de Amerikaanse hit van het moment: Straight Outta Compton. Straight Outta Compton vertelt het ontstaansverhaal van de rapgroup NWA, waarvan Dr. Dre en Ice Cube twee van de originele leden waren in 1987. De leden van NWA haalde inspiratie uit hun leven in een van de gevaarlijkste buurten van Amerika en gebruikten brute en eerlijke teksten zoals die toen nog niet werden geschreven.

Hitman: Agent 47 is de tweede film gebaseerd op de gelijknamige videogame. In 2007 werd er ook al een film gemaakt over de mysterieuze huurmoordenaar.

Hitman 47 is een genetisch gemodificeerde huurmoordenaar met ongekende kracht en intelligentie. Een mega-bedrijf probeert de geheimen achter zijn krachten te achterhalen dus de hitman moet samen met een jongedame zijn vijanden verslaan.

Fan van Jeroen van Koningsbrugge of Thekla Reuten? Ga dan naar Schone Handen. Sylvia heeft altijd gedaan alsof de criminele carrière van haar man Eddie niet bestond. Als haar kinderen in gevaar komen wil ze echter uit het milieu stappen en vluchten. Eddie laat dit echter niet zomaar gebeuren.

Deze film is gebaseerd op het boek van René Appel.

Erg sterk is Southpaw: Een bokser (Jake Gyllenhaal) vecht zich een weg naar de top maar als hij die eindelijk heeft bereikt slaat het noodlot toe en valt zijn leven uiteen. Hij moet gaan strijden voor zijn dochter terwijl hij werkt aan een comeback.

Jake Gyllenhaal trainde twee uur per dag, zeven dagen per week, om zich klaar te maken voor de fysiek zware rol.

We zien Gyllenhaal ook in "Everest": Een groep bergbeklimmers onderneemt een poging de top van de Mount Everest te beklimmen. Tijdens hun tocht krijgen ze te maken met een hevige sneeuwstorm. Hun wil om de top te bereiken verandert in de wil om te overleven.

Maze Runner: The Scorch Trials is het vervolg op het succesvolle The Maze Runner uit 2014. Nadat Thomas en de Gladers het experiment in het labyrinth hebben overleefd gaan ze naar fase 2: de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Thomas en de Gladers gaan de strijd aan met de organisatie die achter de experimenten zit.

Erg mooi is 45 Years. Vijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest krijgen Kate en Geoff te horen dat het lichaam van Geoff's eerste grote liefde is gevonden nadat zij was vermist in de Alpen in de jaren '60. Dit nieuws zorgt voor een schokgolf in het huwelijk en het is maar de vraag of het stel het 45-jarige jubileum gaat halen.

We sluiten af met de natuurdocu Holland, natuur in de delta. In deze natuurdocumentaire zien we hoe de natuur in Nederland zich heeft ontwikkeld in de loop van de geschiedenis. We zien dit uit het perspectief van verrassende dieren zoals de zeearend, de bever en de stekelbaars.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.