compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Willeke van Ammelrooy

Willeke van Ammelrooy

Willeke van Ammelrooy: films, nieuws

 

Biografie van Willeke van Ammelrooy

Romy Lauwers en Willeke van Ammelrooy in Het leven is vurrukkulluk
Romy Lauwers en Willeke van Ammelrooy in Het leven is vurrukkulluk
Willeke van Ammelrooy werd in 1944 in Amsterdam geboren. Ze volgde de Toneelschool in Amsterdam. Ze debuteerde na haar eindexamen als filmactrice in 'Rotterdam Europort'(1966) van Joris Ivens. In 1971 brak ze door met Mira van Fons Rademakers.

In de jaren tachtig speelde ze in de Nederlandse thriller De Lift, de kinderfilm Ciske de Rat en Op hoop van Zegen. De film Antonia (1995) werd bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse film. Voor haar rol ontving Willeke een Gouden Kalf. Later ontving ze nog een Gouden Kalf voor haar rol in de verfilming van "Lijm/ Het Been" van 'Willem Elsschot'.

In 2005 speelde ze in de buitenlandse film The Lake House de moeder van actrice Sandra Bullock. In mei 2008 is er succesvol een tumor verwijderd uit haar buik. Ze is op dit moment bezig met research voor haar documentaire over Nederlandse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Jappenkampen gevangen zaten.

Trivia over Willeke van Ammelrooy

Willeke van Ammelrooy staat in Nederland bekend als een filmdiva met heel veel emotie.

Als vrijgevochten Mira in de gelijknamige film betoverde Willeke Nederland en kreeg meteen de status van seksbom en topidool.

Willeke van Ammelrooy In het nieuws

Frans Weisz met zoon Geza Weisz op de rode loper van 'Het Leven is Vurrukkulluk' (c) Arjo Frank 2018

Ridderorde voor filmregisseur Frans Weisz

50-jarige carriére in dienst van Nederlandse film bekroond

26-6-2018 De Nederlandse filmregisseur Frans Weisz is maandag geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse film. De 79-jarige Weisz regisseerde tijdens zijn 50-jarige carrire onder meer Het Gangstermeisje, Leedvermaak en Het leven is vurrukkulluk.

50 Jaar oud script wordt eindelijk werkelijkheid

Array

14-1-2018 Biosagenda was op bezoek bij de opnames van de nieuwe film van Frans Weisz, Het leven is verrukkulluk. We interviewden de cast met onder anderen Geza Weisz, Reinout Scholten van Aschat, Romy Lauwers en Stefan de Walle.

De affiche van de International Audience Award van Shortcutz.

Nederlandse korte films gaan de wereld over

Berlijns publiek oordeelt als eerste over korte Nederlandse films

5-12-2017 Zeven Nederlandse korte films gaan de wereld over in een verkiezing voor de International Audience Award van Shortcutz Amsterdam, waar een grote geldprijs aan verbonden is. Eerste halte is Berlijn op 6 december.

Nog meer castleden voor Het Leven Is Vurrukkulluk

Array

19-4-2017 Eerder deze maand werd de cast bekend gemaakt van Het Leven Is Vurrukkulluk. Nu is bekend geworden dat ook Willeke van Ammelrooy, Stefan de Walle en Teun Kuilboer in de film te zien zullen zijn.

Johan Nijenhuis (c) BiosAgenda.nl

Op Ibiza weet je niet hoe oud je bent

Johan Nijenhuis presenteert ensemble cast op Ibiza

29-1-2013 Voor de film Verliefd op Ibiza werd de gehele Nederlandse pers overgevlogen naar Ibiza. Daar presenteerde Johan Nijenhuis de cast van zijn nieuwe film.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Willeke van Ammelrooy Feiten

acteur, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 5-4-1944
Willeke van Ammelrooy brak in 1971 door in de Nederlandse filmwereld met Mira. Ze speelde in verschillende films, waaronder Ciske de Rat en Antonia en ontving twee Gouden Kalveren.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Rotterdam deze week

65 films in Rotterdam deze week65 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl