compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Geza Weisz

Geza Weisz

Geza Weisz: films, nieuws

 

Biografie van Geza Weisz

Géza Weisz is een Nederlandse acteur en DJ.

Weisz speelde een belangrijke rol in de Carry Slee-verfilming Timboektoe en was te zien in Happy End, het derde deel van de Leedvermaak-trilogie van zijn vader Frans Weisz.

Ook speelde Géza al gastrollen in series als Keyzer & De Boer Advocaten, IC, Roes en Zoop. In het theater was de jonge acteur al te zien in de voorstelling Pleuris op de Parade en tijdens het Over 't IJ-festival met het stuk River & Mountain.

In 2012 werd hij bekend bij het grote publiek als David in de film Alleen maar nette mensen, naar het gelijknamige boek van "Robert Vuijsje".

Naast acteren is Géza DJ. Zijn eigen partyconcept ‘Het Klassenfeestje’ is uitgegroeid tot één van de beste feestjes van Amsterdam en vindt vier keer per jaar plaats in een uitverkochte Paradiso.

Trivia over Geza Weisz

Geza Weisz is de zoon van regisseur Frans Weisz.

Geza Weisz In het nieuws

Regisseur Frans Weisz met zijn zoon Géza op de rode loper van Het leven is vurrukkulluk in 2018 (C) Arjo Frank 2018

Frans Weisz wint Shortcutz career award

18-1-2019 De Nederlandse film- en tvregisseur Frans Weisz ontvangt morgen de career award op het Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Hij krijgt deze prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.

Frans Weisz met zoon Geza Weisz op de rode loper van 'Het Leven is Vurrukkulluk' (c) Arjo Frank 2018

Ridderorde voor filmregisseur Frans Weisz

50-jarige carriére in dienst van Nederlandse film bekroond

26-6-2018 De Nederlandse filmregisseur Frans Weisz is maandag geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse film. De 79-jarige Weisz regisseerde tijdens zijn 50-jarige carrière onder meer Het Gangstermeisje, Leedvermaak en Het leven is vurrukkulluk.

50 Jaar oud script wordt eindelijk werkelijkheid

14-1-2018 Biosagenda was op bezoek bij de opnames van de nieuwe film van Frans Weisz, Het leven is verrukkulluk. We interviewden de cast met onder anderen Geza Weisz, Reinout Scholten van Aschat, Romy Lauwers en Stefan de Walle.

Reinout van Scholten Aschat, Romy Louise Lauwers en Geza Weisz (c) Dinand van der Wal

Het Leven is Vurrukkulluk wordt verfilmd

6-4-2017 Er komt een verfilming aan van het boek Het Leven is Vurrukkulluk van Remco Campert. Dat boek is inmiddels 55 jaar oud en echte Nederlandse klassiekers. De cast is ook voor een deel bekend.

Geza Weisz (c) Arjo Frank

Premiere Wiplala in foto's

19-11-2014 Afgelopen maandag ging de familiefilm Wiplala in premiere in de Filmhallen. Onze fotograaf was hierbij aanwezig.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Geza Weisz Feiten

Geza Weisz in De allergrootste slijmfilm
acteur
Geboren 26-12-1986
Géza Weisz is een Nederlandse acteur en DJ. In 2012 werd hij bekend bij het grote publiek als David in de film Alleen maar nette mensen, naar het gelijknamige boek van "Robert Vuijsje".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

91 films in Rotterdam deze week

91 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:20 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl