compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > China koopt film Het Leven is Vurrukkuluk

China koopt film Het Leven is Vurrukkuluk

Ook rechten 'Taal is zeg maar echt mijn ding' verkocht

De rechten van de Nederlandse romkom Het leven is vurrukkulluk zijn verkocht aan het Chinese bedrijf 'Huashi TV', die de film in China zal distribueren. Hetzelfde bedrijf heeft ook de rechten aangekocht van romkom Taal is zeg maar echt mijn ding.

Romy Louise Lauwers in 'Het Leven is Vurrukkulluk' (c) 2018

Romy Louise Lauwers in 'Het Leven is Vurrukkulluk' (c) 2018

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dat maakt Danielle Raaphorst van 'Incredible Film' bekend. Volgens Raaphorst wil dit niet per definitie zeggen dat Het leven is vurrukkulluk en Taal is zeg maar echt mijn ding in de Chinese bioscopen verschijnen. Het is ook mogelijk dat de films alleen op dvd uitkomen.

Behalve deze twee films is er nog een aantal oudere Nederlandse films verkocht in China, ditmaal aan het bedrijf 'Star Alliance'. Het gaat onder meer om De Bende van Oss, Snuf de hond, Het Bombardement en De Marathon. China is met 1,4 miljard inwoners het land met de allergrootste afzetmarkt ter wereld voor films.

Nederlandse films 'vinden gretig aftrek in China', weet Raaphorst. Ze noemt de goede kwaliteit van de films, en het feit dat Chinezen niet zozeer naar de bekendheid van de acteurs kijken, maar naar wat voor genre het is. "Chinezen zijn gek op romkoms. En daar hebben we er in Nederland veel van."

Het leven is vurrukkulluk van regisseur Frans Weisz gaat over uiteenlopende mensen op zoek naar de liefde in het bonte Amsterdam van de jaren '60.

Taal is zeg maar echt mijn ding van regisseur Barbara Bredero gaat over Anne, die een beetje een stuntel is, maar wel op het irritante af goed met taal.

Beide films zijn gebaseerd op boeken, van respectievelijk Remco Campert en Paulien Cornelisse.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.