compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Suspiria

Suspiria

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

fantasy, horror, mysterie, thriller

Pitch van Suspiria
Suspiria: Tilda Swinton (Madame Blanc)
Suspiria: Tilda Swinton (Madame Blanc)
Delen op facebook
Suspiria
Nederlandse première: 15-11-2018
Italië, Verenigde Staten, 2018, 152 min,
Berlijn, jaren '70. Een balletschool drilt de dansers tot het uiterste, maar 's nachts hebben zij andere nachtmerries. De artistiek leider, de psychotherapist en de jonge danseres moeten de waarheid onder ogen zien om aan te kunnen ontsnappen.
trailer en bijzonderheden over Suspiria
Remake van Suspiria (1977) van jare '70 horror specialist Dario Argento. Grote verschil tussen de twee films is het kleurgebruik, de eerste maakte gebruik van zeer intense kleuren, deze film maakt
Dakota Johnson heeft twee jaar ballet gestudeerd voor deze rol. Tijdens de filmopnames besloot ze zelf ook therapie te volgen om met de het verhaal beter om te kunnen springen.
De muziek is gemaakt door Radiohead-zanger Thom Yorke een beetje in de krautrock-stijl gangbaar in de periode van de film.
Aanloop van Suspiria
Regisseur Luca Guadagnino hoort tot de succesvolste regisseurs van het moment met titels als Io sono l'amore (2009), A Bigger Splash (2015) en Call Me by Your Name (2017).
Actrice Dakota Johnson speelde Anastasia Steele in de Fifty Shades of Grey films en was eerder te zien in Bad Times at the El Royale (2018).
Tilda Swinton en Dakota Johnson speelden beiden in A Bigger Splash (2015), welke weer geregisseerd werd door Luca Guadagnino.
Thom Yorke is de derde Radiohead-lid die muziek voor films zijn gaan maken.
BioscoopAgenda van Suspiria

Suspiria in de bioscoop

Wil je Suspiria zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 5 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een balletschool drilt de dansers tot het uiterste, maar 's nachts hebben zij andere nachtmerries.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Susie (Dakota Johnson) is een jonge danseres vol ambities. Vanuit het Amerikaanse platteland reist ze af naar Berlijn, om te dansen aan de prestigieuze Markos dansacademie. Daar valt de artistiek directeur Madam Blanc (Tilda Swinton) als een blok voor de danskunsten van Susie. Terwijl er zich mysterieuze verdwijningen voordoen onder de studenten, komt Susie meer en meer in de greep van Blanc. Met behulp van haar nieuwe vriendin Sara (Mia Goth) probeert ze de duistere geheimen van de school te ontrafelen, voordat het te laat is…