compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz: films, nieuws

 

Biografie van Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz in Tom and Jerry
Chloë Grace Moretz in Tom and Jerry

Chloe Grace Moretz is een Amerikaans actrice. Haar genres zijn comedy, actie en drama. Ze speelt vaak de dochter van een hoofdpersoon of stoer meisje. Soms zelfs beiden.

Moretz is geboren in Atlanta. Haar vader is plastisch chirurg en haar moeder werkt als verpleegster. Toen ze nog jong was, zijn haar ouders gescheiden.

Haar acteercarrière begon in 2004, zeven-jarige leeftijd, met een rolletje in de Amerikaanse tv-serie The Guardian. In 2005 speelde ze in de tv-film Family Plan. Dit was haar eerste film.

Verder is Moretz bekend als 'Hit Girl' in de Kick-Ass films. Ook was ze te zien in Big Momma's House 2, (500) Days of Summer, Hugo, Let Me In, samen met haar broer Colin, en Dark Shadows.

Ze won ook meerdere awards. Moretz won een Empire Award en een Breakthrough Artist Award voor haar rollen in Kick-Ass en Let Me In. Voor die laatste won ze in 2011 ook een Saturn award. Verder won ze twee MTV Movie Awards, een voor Kick-Ass en de ander voor Kick-Ass 2. Daarnaast won ze twee Young Artists Awards voor Hugo en Diary of a Wimpy Kid.

In oktober 2013 kreeg ze haar eigen ster in de Hollywood Walk of Fame.

Trivia over Chloë Grace Moretz

Moretz heeft een broer als mede-acteur: Trevor Duke-Moretz. Hij is tevens haar acteercoach. Ze heeft nog drie andere grote broers.

Chloë Grace Moretz In het nieuws

Foto door Hugo Emmerzael - www.hue.amsterdam

Chloë Grace Moretz boos om marketing Sneeuwwitje

2-6-2017 Het was een vreemd gezicht op het filmfestival van Cannes: "Red Shoes & the 7 Dwarfs" had nogal een opmerkelijke poster. Chloë Grace Moretz heeft aangegeven de marketing vreselijk te vinden.

Christina Hendricks in Dark Places

21-8-2013 Christina Hendricks zal te zien zijn in Dark Places, een film gebaseerd op het boek van Gillian Flynn. Eerder werd bekend dat Charlize Theron en Chloë Grace Moretz in de film te zien zullen zijn.

Laatste filmnieuws

Chloë Grace Moretz Feiten

Chloë Grace Moretz in Carrie
acteur, stemacteur
Geboren 10-2-1997

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Den Haag deze week

77 films in Den Haag deze week77 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl