compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Sweet Dreams geselecteerd voor Europese Awards

Sweet Dreams geselecteerd voor Europese Awards

Award momentum

European Film Awards maakt vandaag bekend dat Sweet Dreams van Ena Sendijarevic is geselecteerd voor de European Film Awards. Eerder deze week kreeg de film 8 Gouden Kalf-nominaties en de film is de Nederlandse inzending voor de Amerikaanse Oscars.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film is genomineerd voor de European Film Awards Voor het Nederlands Film Festival dingt mee mee voor Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Regie en Beste Hoofdrol en nog 5 andere.In augustus jl. werd Renée Soutendijk op het filmfestival van Locarno ook al bekroond met de award voor Beste Actrice.

Sweet Dreams geselecteerd voor Europese Awards

Sweet Dreams geselecteerd voor Europese AwardsSweet Dreams ging vrijdag 22 september feestelijk in première als openingsfilm van het Nederlands Film Festival en is vanaf 28 september te zien in de bioscoop via Gusto entertainment.De European Film Awards zijn de belangrijkste Europese filmprijzen en worden gezien als de Europese Oscars. Op 9 december worden in Berlijn de awards uitgereikt. De winnaars van de Gouden Kalveren worden a.s. vrijdag op het Nederlands Film Festival in Utrecht bekend gemaakt.

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië. Het eigenzinnige drama met in de hoofdrollen Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Hans Dagelet, Hayati Azis, Rio den Haas, Muhammad Khan en Peter Faber.

Over Sweet Dreams
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Azis) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams is geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met Plattform Produktion, Film Ï Vast, Talamedia en in samenwerking met VPRO. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBo, Swedish Film Institute, CNC Tax Rebate International Productions en Creative Europe Media tot stand gekomen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.