compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Witte Flits

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch

In Witte Flits lijdt Rick al ruim 20 jaar aan zware psychische problemen en na een jarenlang traject krijgt hij toestemming voor euthanasie. De ouders Aagje en Toon worstelen met hun complexe gevoelens van twijfel, schuld, onmacht en immense liefde voor hun zoon.
Delen op facebook
Witte Flits
Nederlandse première: 26-9-2024
Nederland, 89 min,

bijzonderheden

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een moeder en vader wiens zoon een dergelijk traject doorliep in 2012.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides, ze maakte eerder korte films en documentaires, waaronder de "Geef mes ongelijk" (Best Film - San Francisco Shorts Film Festival; Best Director - Rush Doc Film Festival), de korte film "Nymphet" (Sundance Channel Award; Best Actress, Best Director & Best Film Shortcutz Awards) en de korte film "Amantea" (Best Short Talent Award Da Bounce - Urban Film Festival; Cannes Short Film Corner 2019).

Witte Flits - Bioscopen, Tijden & Tickets

Witte Flits in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Liefhebbende ouders horen dat hun 42-jarige zoon de laatste fase van een euthanasietraject ingaat wegens psychisch lijden. Zijn zij in staat hem uit liefde te laten gaan?

Wanneer Aagje en Toon horen dat hun 42-jarige zoon Rick de laatste fase ingaat van een euthanasietraject wegens psychisch lijden, staan zij voor de opgave om hem voorgoed los te laten. Is hun liefde sterk genoeg om Rick te steunen in zijn diepe verlangen naar een waardig einde?

Productiemaatschappij: Family Affair Films

Nieuws over Witte Flits