compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Manoushka Zeegelaar-Breeveld

Manoushka Zeegelaar-Breeveld

Manoushka Zeegelaar-Breeveld: films

 

Biografie van Manoushka Zeegelaar-Breeveld

Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Imani Ristie en Raymonde de Kuyper in De Legende van Familie Vos
Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Imani Ristie en Raymonde de Kuyper in De Legende van Familie Vos
Manoushka Zeegelaar Breeveld is een Surinaamse actrice, zangeres en schrijfster. Zij is geboren in Rotterdam, maar verhuisde on haar derde naar Suriname.

Manoushka ontwikkelde al vroeg in haar jeugd interesse voor televisie. Onder regie van haar vader presenteerde ze op elfjarige leeftijd een voor en door de jeugd televisieprogramma. Na de middelbare school ging zij werken op de afdeling Pr & audio-visuals van het ministerie van defensie in Suriname.

Op haar twintigste vertrok zij naar Nederland om te studeren. In 1994 studeerde ze af met als specialisatie educatie en vorming. Het ontwikkelingswerk dat zij tijdens een stage had leren kennen werd haar grote passie. Bij het Derde Wereld Centrum Den Haag ontwikkelde en bedacht zij allerlei manieren, acties en manifestaties om mondiale problematiek kenbaar te maken bij het grote publiek.

Ze organiseerde van alles: van een cultureel politiek podium op de zondagmiddag tot aan grote culturele evenementen als Suriname achter de duinen en de Kracht van Afrika.

Manoushka speelde in diverse produkties van Theater Cosmic: de succesvolle muziektheatervoorstelling Koningin van Paramaribo (2001), Romeo ’n Juliette, a Caribean Xperienze (2003) en haar eerste monoloog: Hirsi, een personage gebaseerd op het leven van Ayaan Hirsi Ali.

Naast spelen en zingen heeft Manoushka ook een passie voor schrijven. Voor het Hollandse Nieuwe 4 festival schreef Manoushka haar eerste eenakter Kut! een stuk gebaseerd op totaal uit hun verband gerukte interviews met mannen.

Ze schreef voor de Parade mee aan de theatersoap Snorder en voor het Hollandse Nieuwe-festival schrijft ze sinds 2003, samen met Paulette Smit, DiscoKing, een nieuwe theatersoap.

Op televisie speelde ze in de series Pleidooi en Domburg en had ze een vaste rol in politieserie Blauw Blauw. Haar speelfilmdebuut was in Paula van der Oest’s Madame Jeanette, waarin ze samen met haar kinderen (Zera en Milan) speelt.

Trailer met Manoushka Zeegelaar-Breeveld

Laatste filmnieuws

Manoushka Zeegelaar-Breeveld Feiten

acteur
Geboren 6-1-1970
Manoushka Zeegelaar Breeveld is een Surinaamse actrice, zangeres en schrijfster. Op televisie speelde ze in de series Pleidooi en Domburg en had ze een vaste rol in politieserie Blauw Blauw.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

86 films in Groningen deze week

86 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 21:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl