compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Madame Jeanette

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch

De Creoolse marktkoopman Ted hoopt door te breken met zijn band, maar gaat met een verkeerde manager in zee en belandt in de gevangenis. Zijn Hindoestaanse echtgenote Bibi moet het dan zelf zien te rooien en besluit op de markt in de Bijlmer Surinaamse hapjes te verkopen. Dit loopt zo goed dat zij tot zijn grote ongenoegen succesvoller is geworden dan hij, als hij wordt vrijgelaten.
Delen op facebook
Madame Jeanette
Nederland, 2003, 90 min,

bijzonderheden

Een 'Madame Jeanette' is een kleine gele, ontzettend hete Surinaamse peper. De Surinaamse gemeenschap reageerde enthousiast op de film, die met een vrijwel volledig Surinaamse cast is opgenomen in Amsterdam Zuidoost. De laatste film met grotendeels Surinaamse cast was Wan Pipel van Pim de la Parra uit 1976. 'Madame Jeanette' kreeg geen toegang tot de bioscopen omdat distributeurs twijfelden of de film wel voldoende bezoekers zou trekken. De film draait wel in het filmhuis circuit (Ketelhuis, Amsterdam).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Paula van der Oest (1965) studeerde in 1988 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ze schrijft scenario's en is werkzaam als regisseuse van televisiedrama en speelfilms. Haar korte film 'Coma' kreeg een Gouden Kalf in 1994. In 1997 won ze de Holland Film Award met haar eerste speelfilm, De Nieuwe Moeder. Haar speelfilm Zus & Zo werd in 2003 genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitelandse Film. Ze maakte ook Moonlight (2002).

Madame Jeanette - Bioscopen, Tijden & Tickets

Madame Jeanette in de bioscoop

Wil je Madame Jeanette zien? Koop of huur de film hier:Een Creoolse marktkoopman belandt in de gevangenis. Zijn Hindoestaanse echtgenote Bibi moet het dan zelf zien te rooien en besluit op de markt Surinaamse hapjes te verkopen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte, Lowland Holding, NPS Television