compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU

Spaak

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Spaak

Spaak filmstill

Spaak filmstill

Delen op facebook
Spaak
Nederlandse première: 7-9-2017
Nederland, 2017, 105 min,

Luuk Meijer, gespeeld door Tim Douwsma, heeft talent voor wielrennen en voor scheikunde. Als zijn wielercarrière een klap oploopt besluit hij zijn eigen synthetische drugs te maken en te verkopen. Dan krijgt hij de tip om een grote hoeveelheid pillen in Scandinavië te verkopen.

Spaak trailer en bijzonderheden

Deze film is gebaseerd op het leven van Paul Rood en zijn biografie Groot Verzet. Zijn wielercarrière vond plaats in de jaren zeventig.

Trailer van SpaakBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Spaakhttps://i1.ytimg.com/vi/EOJggvfQ7xI/hqdefault.jpg2017-08-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Deze film is geproduceerd en geregisseerd door Steven de Jong, bekend van De hel van '63 en De Schippers van de Kameleon.

Spaak - Bioscopen, Tijden & Tickets

Spaak in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Spaak zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Luuk Meijer heeft talent voor wielrennen en voor scheikunde. Als zijn wielercarrière een klap oploopt besluit hij zijn eigen synthetische drugs te maken en te verkopen. Met Tim Douwsma.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Gebaseerd op het ongelooflijke, waargebeurde verhaal van wielerkampioen Paul Rood.

Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale scheikundestudent. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren. Luuk krijgt de tip om zijn zelfgeproduceerde pretpilletjes naar Scandinavië te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de 'Black Bitch' te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel. Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk besluit een wekenlange fietstocht terug naar Nederland te maken. Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere baanwielrenwedstrijd wint in Nederland. Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is vastgesteld. Dieter wil echter dat Luuk naar de Olympische Spelen gaat, maar hiervoor moet hij de grens over… Luuk krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Hij twijfelt. Loopt zijn leven alsnog spaak?

Productiemaatschappij: ATP Studios, De Film ambassade, Filmmore, Spaak de film ROC, Steven de Jong Producties, Wild at Art

Cast & Regisseur

Nieuws over Spaak