compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ook De Dirigent naar China

Ook De Dirigent naar China

12-4-2019 In het vervolg op het succes van Prooi is nu ook de Nederlandse speelfilm De Dirigent van Maria Peters aan China verkocht. Naast China hebben ook Taiwan, Zuid Korea en Japan de film aangekocht. Naar verwachting zal de film ook in deze 3 landen in de bioscoop worden uitgebracht.

Still uit De Dirigent, Christanne de Bruijn als Antonia Brico © 2017 VARSBAYD

Still uit De Dirigent, Christanne de Bruijn als Antonia Brico © 2017 VARSBAYD

Teamer International, de Chinese distributeur, hoopt de film ook in de bioscoop uit te brengen. Hier gaat de zogenaamde censorship- en quotaprocedure met de distributeurs China Film Corporation of Huaxia nu eerst aan vooraf.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde.

De film draait al 24 weken onafgebroken in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels al meer dan 140.000 bezoekers getrokken. De film is nu ook on demand te bekijken (film.nl) en beschikbaar op dvd en blu ray.

Scenarist en regisseur Maria Peters: Het valt mij op dat bijzondere vrouwen in de geschiedenis makkelijk vergeten worden. Dat was mijn belangrijkste drijfveer om deze film te maken. Het mooiste compliment wat je als regisseur kunt krijgen is dat de film waar je zo hard aan gewerkt hebt, overal gezien en gewaardeerd wordt.

Producent Dave Schram: Ik ben heel trots op Maria en de film. De reacties van het publiek zijn unaniem positief en ik ben heel blij dat het gelukt is om nu ook DE DIRIGENT (na onze film PROOI) aan China te verkopen. Het zou een bekroning op ons werk zijn als het verhaal van Antonia Brico internationaal door middel van deze film wordt doorverteld.

Danielle Raaphorst: DE DIRIGENT straalt de luxe uit die aan Hollywoodfilms doet denken en daarnaast spreekt het verhaal van Antonia en haar strijd om gelijkheid internationaal aan. Naast de bovengenoemde landen zijn nog tal van landen uit verschillende continenten geïnteresseerd. De film zal tijdens het Cannes Film Festival opnieuw in een marktscreening te zien zijn.

DE DIRIGENT is geschreven en geregisseerd door Maria Peters. De hoofdrollen worden vertolkt door Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright en Scott Turner Schofield. De film ging 25 oktober 2018 in première in de Nederlandse bioscopen.

DE DIRIGENT is een productie van Shooting Star Filmcompany. De internationale verkoop is in handen van Incredible Film, Danielle Raaphorst.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.