compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Simone Kleinsma

Simone Kleinsma

Simone Kleinsma: films, nieuws

 

Biografie van Simone Kleinsma

Simone Kleinsma in Dorst
Simone Kleinsma in Dorst
Simone Kleinsma is uitgegroeid tot de absolute complete musicalster. Ze speelde in zoveel succesvolle musicals dat zij langzamerhand synoniem is met de Nederlandse Musical.

In 1974 begon Simone Kleinsma aan haar opleiding aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Op negetienjarige leeftijd won ze de 'Pisuisse Prijs'. Deze prijs wordt toegekend aan de meest veelbelovende eindexamenleerling. Met de cabaretprogramma's 'Niemand Weet Dat Ik Repelsteeltje Heet' en 'De Steilewandrace' reisde ze door het land met Gerard Cox.

In 1982 vertegenwoordigde Simone samen met Floor van Zutphen en Soesja Citroen ons land op het 'Knokke Songfestival'. Het trio behaalde de tweede prijs.

Tussen 1980 en 1986 speelde Simone Kleinsma maar liefst 1200 voorstellingen in drie achtereenvolgende musicals van het duo Jos Brink en Frank Sanders: 'Maskerade', 'Amerika, Amerika' en 'Evenaar'. In 1986 werkte ze mee in de musical 'Publiek' van Seth Gaaikema en aan het showblok van Jos Brinks populaire tv-programma 'Wedden Dat…?'. Vervolgens stapte Simone over naar de wereld van de revue. Samen met o.a. André van Duin, Frans van Dusschoten en Hans Otjes trad zij twee achtereenvolgende seizoenen op in "De André van Duin Revue".

Hierna volgden rollen in musicals als 'Les Misérables', 'Sweet Charity', 'Funny Girl', 'Simone & Friends', 'Sweeney Todd', 'Hoera Wij Zijn Normaal', 'Joe - De Musical' en 'Chicago', verder trad ze op bij 'Musicals in Concert', 'Musicals in Ahoy’' en in de 'song and dance spectacular Fosse'.

Ook op de tv is Simone Kleinsma een bekend gezicht. In mei 1988 werd haar eigen televisiespecial 'Simone & Friends' namens de Nederlandse omroepen uitgekozen als inzending voor het 'Gouden Roos Festival'. Het programma werd daarna in tal van Europese landen uitgezonden. In 1990 maakte ze een kerstshow.

Maar Simone is vooral bekend als Kees in de serie 'Kees en Co', waarvoor zij in 1999 de Academy Award voor 'Beste Comedy Actrice' ontving. Simone bracht twee solo-cd’s uit: 'Een Deel Van Mij' (1990) en 'Met open ogen' (1995).

Voor haar bijdrage aan de kleinkunst in Nederland kreeg Simone Kleinsma in 2001 de Gouden Harp. Verder won ze in 2004 de John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’ voor haar rol in Mamma Mia!, die ze sinds 2003 speelt.

Simone Kleinsma In het nieuws

Elise van 't Laar als Coco © 2018 September Film

Recensie Dorst

De vergrijzing krijgt eindelijk plek in filmland

14-3-2018 Met haar film 'Dorst' weet regisseur Saskia Diesing (Nena, 2014) de juiste toon te raken. Ze heeft een verfrissende kijk: in het leven liggen ziekte en de dood steeds op de loer, maar dat is geen drama, want dit hoort gewoon bij het ouder worden.

Saskia Diesing en Esther Gerritsen, Copyright 2014 ArjoFrank

Regisseur Nena verfilmt Dorst

Array

2-8-2016 Regisseur Saskia Diesing, die eerder het mooie Nena maakte, gaat het boek Dorst van Esther Gerritsen verfilmen. De hoofdrol is voor Simone Kleinsma.

Johan Nijenhuis (c) BiosAgenda.nl

Op Ibiza weet je niet hoe oud je bent

Johan Nijenhuis presenteert ensemble cast op Ibiza

29-1-2013 Voor de film Verliefd op Ibiza werd de gehele Nederlandse pers overgevlogen naar Ibiza. Daar presenteerde Johan Nijenhuis de cast van zijn nieuwe film.

Laatste filmnieuws

Simone Kleinsma Feiten

acteur, stemacteur
Simone Kleinsma won in 2004 de John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’ voor haar rol in de hitmusical Mamma Mia!, die ze sinds 2003 speelt.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

58 films in Breda deze week

58 films in Breda deze weekDe laatste filmvertoning in Breda is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl