compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Marcello Mastroianni

Marcello Mastroianni

Marcello Mastroianni: films

 

Biografie van Marcello Mastroianni

Marcello Mastroianni en Jeanne Moreau in La Notte
Marcello Mastroianni en Jeanne Moreau in La Notte
Marcello Mastroianni werd geboren in 1924 in Italië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij naar een Duits gevangenkamp gestuurd, maar hij wist te ontsnappen en dook onder in Venetië.

Vanaf 1945 werkte hij voor de Italiaanse afdeling van 'Eagle Lion Films' in Rome en speelde hij in een toneelgroep. Daar werd hij ontdekt door regisseur "Luchino Vosconti". Hij maakte zijn officiële filmdebuut in "I Miserabili" en "The Miller's Beautiful Wife".

Zijn echte doorbraak kwam in 1960, toen Federico Fellini hem caste als een aantrekkelijke journalist van de jetset in Rome in La Dolce Vita. Deze film schiep zijn Latin lover persoonlijkheid, die hij in veel films die volgden verder uitwerkte. Hij werkte samen met Fellini aan meerdere grote films, waaronder 8 1/2 en "Ginger and Fred". De laatste tien jaar van zijn leven werkte hij samen met de regisseurs "Theodoros Angelopoulos", Bertrand Blier en Raoul Ruiz, die hem drie rollen gaven in "Three Lives and Only One Death" (1996). Hij overleed in 1996 aan kanker.

Trivia over Marcello Mastroianni

Marcello Mastroianni was getrouwd met de Italiaanse actrice "Flora Carabella". Hij had ook een affaire met actrice Catherine Deneuve.

Sinds 1998 wordt de Marcello Mastroianni Award uitgereikt aan de beste debuut acteur/ actrice op het filmfestival van Venetië.
Laatste filmnieuws

Marcello Mastroianni Feiten

acteur
Geboren 28-9-1924, overleden 19-12-1996
Marcello Mastrionni was een Italiaanse latin lover acteur. Hij brak door met La Dolce Vita in 1960.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+