compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

La Dolce Vita

Pitch

Marcello is een columnist die het 'zoete leven' leven beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet.
Delen op facebook
La Dolce Vita
Frankrijk, Italië, 1960, 167 min,

La Dolce Vita trailer en bijzonderheden

Staat te boek als Federico Fellini's meest toegankelijke film. Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk met betoverende camerawerk, een glansrol van Marcello Mastroianni en sfeervolle muziek van Oscarwinnaar Nino Rota (The Godfather).
Het tegenwoordig zo bekende woord 'paparazzi' is in feite door Fellini uitgevonden: in de film is Paparazzo een fotograaf die bevriend is met Marcello.

Trailer van La Dolce VitaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Dolce Vitahttps://i1.ytimg.com/vi/1BeWEPXWDX4/hqdefault.jpg2020-07-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Federico Fellini (Italië, 1920-1993) debuteerde in 1950 met Luci del Varietà (1950). Tot zijn meest bekende werk worden verder o.a. gerekend La Strada (1954), Le Notti di Cabiria (1957), 8 1/2 (1963) en E la Nave Va (1983).

La Dolce Vita - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Dolce Vita in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Pathé Consortium Cinéma, Riama Film

Cast & Regisseur

Marcello Mastroianni

Marcello Rubini
Alain Cuny

Steiner
Magali Noël

Fanny (as Magali Noel)
Nino Rota

Muziek
La Dolce Vita poster