compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > La Dolce Vita

La Dolce Vita

drama

Pitch van La Dolce Vita
Marcello is een columnist die het 'zoete leven' leven beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet.
Delen op facebook
La Dolce Vita
Frankrijk, Italië, 1960, 167 min,
bijzonderheden over La Dolce Vita
Staat te boek als Federico Fellini's meest toegankelijke film. Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk met betoverende camerawerk, een glansrol van Marcello Mastroianni en sfeervolle muziek van Oscarwinnaar Nino Rota (The Godfather).
Het tegenwoordig zo bekende woord 'paparazzi' is in feite door Fellini uitgevonden: in de film is Paparazzo een fotograaf die bevriend is met Marcello.
Aanloop van La Dolce Vita
Federico Fellini (Italië, 1920-1993) debuteerde in 1950 met Luci del Varietà (1950). Tot zijn meest bekende werk worden verder o.a. gerekend La Strada (1954), Le Notti di Cabiria (1957), 8 1/2 (1963) en E la Nave Va (1983).
BioscoopAgenda van La Dolce Vita

La Dolce Vita in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.