compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Roland Emmerich

Roland Emmerich

Roland Emmerich: films, nieuws

 
Biografie van Roland Emmerich

Roland Emmerich is vooral producent, maar ook regisseur en scriptschrijver. Hij heeft veel rampenfilms gemaakt en White House Down met Jamie Foxx en Channing Tatum uit 2013 is geen uitzondering. Hij is uitvoerend producent, regisseur en schrijver van bekende rampenfilms als Independence Day, Godzilla, 2012 en heeft de film The Day After Tomorrow geproduceerd, geregisseerd en geschreven.

Roland Emmerich is geboren in Baden-Württemberg in Duitsland. Hij studeerde aan de filmschool in München, waarvoor hij een film moest maken genaamd Das Arche Noah Prinzip. De première van deze film was op het filmfestival in Berlijn in 1984. De film was erg succesvol en de rechten van de film zijn verkocht aan meer dan 20 landen.

Hij heeft zijn eigen productiebedrijf op: Centropolis Film Productions. Tegenwoordig heet het Centropolis Entertainment.

Roland begon met het regisseren van films in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film was Moon 44 uit 1990.
Trivia over Roland Emmerich
Midway trailer
Roland Emmerich heeft een Saturn Award voor beste regisseur gewonnen voor de film Independence Day in 1996.
Roland Emmerich In het nieuws

Independence Day: Resurgence recensie

'Actiespektakel dat vrijwel alles fout doet'

21-6-2016 Na twintig jaar is er eindelijk een vervolg op Independence Day. Kan de tweede film in de voetsporen van zijn voorganger treden? Lees nu de recensie!

'Wellicht Sci-fi avontuur voor Liam Hemsworth'

28-1-2015 Liam Hemsworth heeft de hoofdrol aangeboden gekregen in de sequel van sci-fi film, Independence Day. Het project kreeg vorig jaar groen licht en zal geregisseerd worden door Roland Emmerich. Het is nog afwachten of the Hunger Games ster toehapt.

Roland Emmerich bezig met nieuwe Stargate trilogie

30-5-2014 Roland Emmerich is bezig met een reboot van Stargate. De film uit 1994 kreeg destijds meerdere spinoffs. Emmerich zou nu van plan zijn om de serie te rebooten met een nieuwe trilogie.

Independence Day 3 onzeker

18-9-2013 Er komt voorlopig maar één vervolg op Roland Emmerich's Independence Day. "We zullen alleen het eerste deel maken, want we willen dat het publiek kan beslissen of het een tweede film wil." vertelt Roland Emmerich. Het vervolg, dat ID Forever Part I gaat heten, komt volgens de planning in 2015 uit.

Will Smith niet in Independence Day 2

24-6-2013 Regisseur Roland Emmerich heeft gezegd dat Will Smith niet te zien zal zijn in een vervolg op Independence Day. Volgens Emmerich is Smith te duur geworden voor de film.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Roland Emmerich Feiten
producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 10-11-1955
Roland Emmerich is producent, regisseur en schrijver en is bekend om zijn rampenfilms. Hij heeft zijn eigen productiebedrijf genaamd Centropolis Entertainment. In 1996 heeft Roland een Saturn Award gewonnen.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
93 films in Den Haag deze week
93 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 157 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl