compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

66 Sézon

***1/20
Waardering: 3.8/5

66 Seasons / Life in a Small Town

Voor alle leeftijden

Pitch

Documentaire over het oude zwembad van Košice in Slowakije, waar de overgrootvader van de regisseur ten tijde van het Habsburgse Rijk uit Roemenië heen ging voor z'n bronchiën.
Delen op facebook
66 Sézon
Slowakije, Tsjechië, 2003, 86 min,

bijzonderheden

''Eigenlijk had hij naar zee gewild'', vertelt Kerekes’ oma in een interview bij het openbare zwembad van Košice. ''Wat moet ik verder nog zeggen?'', vraagt ze vervolgens. Zulke momenten, die normaal gesproken worden weggelaten, laat Kerekes in zijn film. Behalve overleg met of tussen geïnterviewden toont hij ook de voorbereiding van fake-archiefopnamen. Hij loopt met oude Slowaken rondom het zwembad en laat hen iemand uitzoeken die lijkt op hun jongere zelf. Ze worden aan elkaar voorgesteld, waarna Kerekes met de jongeren 8mm-opnamen maakt, waarbij de ouderen hun weemoedige en vaak droevige verhalen vertellen. Behalve over schoonheid en jeugdig geflirt, spreken ze ook over oorlog en verlies.
Winnaar van DocAviv 2004.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

66 Sézon - Bioscopen, Tijden & Tickets

66 Sézon in de bioscoop

Wil je 66 Sézon zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over het oude zwembad van Košice in Slowakije, waar de overgrootvader van de regisseur ten tijde van het Habsburgse Rijk heen ging voor z'n slechte bronchiën.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Czech TV

Cast & Regisseur