compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

A Prayer Before Dawn

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van A Prayer Before Dawn

Joe Cole (Billy Moore)

Joe Cole (Billy Moore)

Delen op facebook
A Prayer Before Dawn
Nederlandse première: 24-5-2018
Cambodja, China, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2017, 116 min,

Gevangenis Klong Prem, Thailand. Een Engelse bokser realiseert zich dat hij alleen een kans heeft om te overleven in deze gevaarlijke gevangenis door zich te verdiepen in Muay Thai Boxing.

Bekijk bij:

NETFLIX

A Prayer Before Dawn trailer en bijzonderheden

Waargebeurd verhaal over de bokser Billy Moore, die in de film de rol van zijn vader speelt. De gevangenen worden gespeeld door ex-gevangenen uit Thaise gevangenissen.
Joe Cole heeft maandenlang voor deze rol bokstraining gevolgd en veel tijd doorgebracht met de echte Billy Moore en diens familie.
Oorspronkelijk zou Charlie Hunnam, bekend van de tv-serie Sons of Anarchy, de hoofdrol spelen.
De film gaat in première tijdens de Cannes-festival op 19 mei 2017, maar gaat pas roulatie in Nederland in mei 2018, in Groot Brittanië in juli en de VS in augustus.

Trailer van A Prayer Before DawnBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Prayer Before Dawnhttps://i1.ytimg.com/vi/zhBTarPE2hg/hqdefault.jpg2018-04-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joe Cole is in Nederland vooral bekend van zijn rol als de jongste van de drie leiders van de Peaky Blinders in de gelijknamige tv-serie.
De gevangenis doet veel denken aan het jaren '70-gevangenisdrama Midnight Express.

A Prayer Before Dawn - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Prayer Before Dawn in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte 'Bangkok Hilton'.

In de Klong Prem gevangenis gelden er tien regels. Breek je er één, dan is het heel waarschijnlijk dat je doodgaat. Breek je er geen, dan is het zeker dat je sterft. Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte 'Bangkok Hilton'. Vechtend voor zijn leven besluit Billy zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich zo een weg naar de verlossing te knokken.

Productiemaatschappij: Hurricane Films, Indochina Productions (in association with), Meridian Entertainment, Senorita Films, Symbolic Exchange