compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Films > A Prayer Before Dawn

A Prayer Before Dawn

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, biografie, drama, misdaad

Pitch van A Prayer Before Dawn
A Prayer Before Dawn: Joe Cole (Billy Moore)
A Prayer Before Dawn: Joe Cole (Billy Moore)
Delen op facebook
A Prayer Before Dawn
Nederlandse première: 24-5-2018
Cambodja, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2017, 116 min,
Gevangenis Klong Prem, Thailand. Een Engelse bokser realiseert zich dat hij alleen een kans heeft om te overleven in deze gevaarlijke gevangenis door zich te verdiepen in Muay Thai Boxing.
trailer en bijzonderheden over A Prayer Before Dawn
Waargebeurd verhaal over de bokser Billy Moore, die in de film de rol van zijn vader speelt. De gevangenen worden gespeeld door ex-gevangenen uit Thaise gevangenissen.
Joe Cole heeft maandenlang voor deze rol bokstraining gevolgd en veel tijd doorgebracht met de echte Billy Moore en diens familie.
Oorspronkelijk zou Charlie Hunnam, bekend van de tv-serie Sons of Anarchy, de hoofdrol spelen.
De film gaat in première tijdens de Cannes-festival op 19 mei 2017, maar gaat pas roulatie in Nederland in mei 2018, in Groot Brittanië in juli en de VS in augustus.
Aanloop van A Prayer Before Dawn
Joe Cole is in Nederland vooral bekend van zijn rol als de jongste van de drie leiders van de Peaky Blinders in de gelijknamige tv-serie.
De gevangenis doet veel denken aan het jaren '70-gevangenisdrama Midnight Express.
BioscoopAgenda van A Prayer Before Dawn

A Prayer Before Dawn in de bioscoop

Wil je A Prayer Before Dawn zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Waargebeurd verhaal over een Engelse bokser die in een Thaise gevangenis belandt. Met Muay Thai-boksen probeert hij zich een weg naar de vrijheid te vechten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte 'Bangkok Hilton'.

In de Klong Prem gevangenis gelden er tien regels. Breek je er één, dan is het heel waarschijnlijk dat je doodgaat. Breek je er geen, dan is het zeker dat je sterft. Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte 'Bangkok Hilton'. Vechtend voor zijn leven besluit Billy zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich zo een weg naar de verlossing te knokken.