compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Afrikaanse Bruid

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Afrikaanse Bruid

Afrikaanse Bruid filmstill

Afrikaanse Bruid filmstill

Delen op facebook
Afrikaanse Bruid
Nederlandse première: 2-9-2021
Nederland, 2020, 86 min,

In Afrikaanse Bruid wordt het turbulente leven van de Belgische Gilbert gevolgd, die een relatie heeft met de Keniase Hellen. Tussendoor date Gilbert met verschillende andere Keniase dames. Gilbert worstelt zowel met een oorlogstrauma en een alcohol probleem. Zijn liefdes leven wordt steeds complexer niet alleen vanwege zijn poly-amoureuze inslag, maar ook wegens culturele verschillen en vooroordelen. Hij kan niet aarden in België, maar hij blijft een haat-liefde verhouding houden met Afrika.

Afrikaanse Bruid trailer en bijzonderheden

Documentaire onderzoekt of er daadwerkelijke duurzame liefdesrelaties ontstaan tussen blanke mannen en Afrikaanse vrouwen. In hoeverre zorgen zaken als vooroordelen, cultuurverschillen en vaak ook leeftijdsverschillen geen onoverkomelijke barrières.
In navolging van het fenomeen Russische Bruiden, is er ook een enorme markt ontstaan rond Afrikaanse Bruiden, vooral in Kenia is er sprake van een industrie.

Trailer van Afrikaanse BruidBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Afrikaanse Bruidhttps://i1.ytimg.com/vi/Lihrigt4pF4/hqdefault.jpg2021-09-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Roy Dames maakt al 40 jaar documentaires zoals
Mocros (2010), Andrew en Rasa, een Modern Liefdesverhaal (2002), Ruud & Ria - Tot de dood ons scheidt (2002), Meiden van de Keileweg (2001) en Foute vrienden (2010), zijn portret van een groep kleine criminelen in Amsterdam-Oost, is zijn bekendste film.

Afrikaanse Bruid - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Is het echte liefde die de Belgische Gilbert voelt voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee?

Een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Is het echte liefde die de Belgische Gilbert voelt voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee? De Belgische ex-para Gilbert lijkt gelukkig in Kenia. Hij geniet van het weer, de drank en looft de plaatselijke vrouwen: “Once you go black, you always go black.” Zijn vriendinnen vinden dat Gilbert een groot hart heeft en hen beter behandelt dan lokale mannen. Toch broeit er iets. Gilbert worstelt met een oorlogstrauma en drinkt veel. Wat zijn zijn echte motieven? Ook vooroordelen en cultuurverschillen staan in de weg. Zo komt op tragikomische maar vooral op pijnlijke wijze aan het licht hoe problematisch de relatie tussen Gilbert en de levenslustige Afrikaanse vrouwen is.

Productiemaatschappij: MM Filmprodukties

Cast & Regisseur

Roy Dames

Regisseur
Jos Driessen

Regisseur
Afrikaanse Bruid poster