compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Apollo 11

Apollo 11

****1/2
Waardering: 4.3/5
Voor alle leeftijden

documentaire, historie

Pitch van Apollo 11
Neil Armstrong (Zichzelf (archive footage))
Neil Armstrong (Zichzelf (archive footage))
Delen op facebook
Apollo 11
Nederlandse première: 27-6-2019
Verenigde Staten, 2019, 93 min,
A Cinematic Event 50 Years in the Making. Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw.
trailer
BioscoopAgenda van Apollo 11

Apollo 11 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw. In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. De bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Nu 50 jaar na deze historische gebeurtenis komt regisseur Todd Douglas Miller (Dinosaur 13) met een documentaire waarbij hij gebruik maakte van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen.