compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Au nom de la terre

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Au nom de la terre

Veerle Baetens (Claire Jarjeau) en Guillaume Canet (Pierre Jarjeau)

Veerle Baetens (Claire Jarjeau) en Guillaume Canet (Pierre Jarjeau)

Delen op facebook
Au nom de la terre
Nederlandse première: 23-1-2020
België, Frankrijk, 2019, 103 min,

Twintig jaar nadat Pierre samen met zijn vrouw Claire de familieboerderij over nam, is de boerderij en ook hun gezin uitgebreid. Alles lijkt goed te gaan maar de schulden stapelen zich op en Pierre is uitgeput op het werk. Ondanks de liefde van zijn vrouw en kinderen, belandt hij steeds meer in een donkere plek.

Bekijk bij:

Au nom de la terre trailer en bijzonderheden

De film is deels gebaseerd op de ervaringen van regisseur Edouard Bergeon — die zelf samen met zijn moeder aan het hoofd hebben gestaan van een wegkwijnende boerderij, voordat hij journalist en later filmmaker werd met een documentaire over zelfmoord onder Franse boeren "Les fils de la terre" (2012).

Trailer van Au nom de la terreBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Au nom de la terrehttps://i1.ytimg.com/vi/-hBHWY9h5BE/hqdefault.jpg2019-12-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Guillaume Canet, die in de rol van Pierre kroop voor deze film, is een Franse acteur. Hij werd bekend door zijn rollen in onder andere The Beach (2000) en Ne le dis à personne (2006). Ook zijn tegenspeelster Veerle Baetens, die de rol van Claire vertolkt in de film, is niet nieuw in het vak. Zo speelde ze eerder al in Het Vonnis (2013), Zot van A. (2010) en D'Ardennen (2015).

Voor regisseur Edouard Bergeon is dit de eerste speelfilm die hij regisseert. Hiervoor regisseerde hij (korte) film documentaires zoals "Du miel et des hommes" (2016) en "Ferme à vendre" (2013). Ook regisseerde hij in 2019 een aflevering van de serie '66 minutes'.

Au nom de la terre - Bioscopen, Tijden & Tickets

Au nom de la terre in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Au nom de la terre zien? Koop of huur de film hier:Nadat Pierre samen met zijn vrouw Claire de familieboerderij over nam, is de boerderij en ook hun gezin uitgebreid. Alles lijkt goed te gaan, maar ondanks de liefde van zijn vrouw en kinderen, belandt Pierre onder invloed van oplopende schulden in een donkere plek.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Au nom de la terre is een intiem familiedrama over een bevlogen boer die vecht om het hoofd boven water te houden.

Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet, Le grand bain, Doubles vies) tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens, The Broken circle Breakdown) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen. Au nom de la terre (in naam van het land) is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien. De film is bovendien een zeer persoonlijk verhaal van debuterend regisseur Edouard Bergeon, die Au nom de la terre in naam van zijn vader maakte; een bevlogen boer die tientallen jaren vocht voor zijn bestaan en daar een hoge prijs voor betaalde.

Productiemaatschappij: Artémis Productions (co-production), BeTV (co-production), Canal+ (participation), Caneo Films (co-production), Centre National du Cinéma et de L'image Animée (CN, Cinémage 13 (in association with), France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Indéfilms 7 (in association with), Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, Nord-Ouest Films, OCS, Palatine Etoile 16 (in association with), Procirep (support), Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Région des Pays-de-la-Loire (support), Shelter Prod (co-production), SofiTVciné 6 (in association with), Taxshelter. be (in association with), VOO

Cast & Regisseur

Veerle Baetens

Claire Jarjeau
Guillaume Canet

Pierre Jarjeau
Rufus

Jacques Jarjeau
Anthony Bajon

Thomas Jarjeau

Nieuws over Au nom de la terre