compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Veerle Baetens

Veerle Baetens

Veerle Baetens: films, nieuws

 
Biografie van Veerle Baetens
Kevin Janssens en Veerle Baetens in D'Ardennen
Kevin Janssens en Veerle Baetens in D'Ardennen

Veerle Baetens is een Belgische actrice die furore maakte met haar rol in The Broken Circle Breakdown. Ook speelde zij in meerdere musicals en televisieseries. Zo was ze ook te zien in Flikken en Code 37.

Veerle Baetens werd opgeleid Brusselse Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten. Vervolgens werd zij werkzaam in de theaterwereld. Na haar successen in de musicalwereld maakte ze de overstap naar TV en werd ze bekend bij het grote publiek.

Internationaal had ze succes door haar rol in The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen. Deze film werd in 2012 genomineerd voor een Oscar.
Trivia over Veerle Baetens
In 2005 won Baetens de John Kraaijkamp Musical Award, categorie vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar rol van Pipi Langkous in de gelijknamige Nederlandstalige musical.
Veerle Baetens In het nieuws
Veerle Baetens

Veerle Baetens maakt regiedebuut

8-4-2016 Actrice Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown, Code 37) gaat haar eerste film regisseren. Ze gaat het boek Het Smelt van Lize Stips verfilmen.

Interview met Robin Pront over D'Ardennen

'Bij het maken van film ben je god van je universum'

2-2-2016 Vanaf 4 februari draait het beklemmende Belgische drama D'Ardennen in de Nederlandse bioscopen. De film was eerder al openingsfilm van het Filmfestival in Gent en beleefde zijn Nederlandse premiere op het International Film Festival Rotterdam. Biosagenda.nl sprak met regisseur Robin Pront over zijn spannende speelfilmdebuut.

(c) Cinemien

European Film Awards voor La Grande Bellezza

9-12-2013 Afgelopen zaterdag zijn in Berlijn de European Film Awards uitgereikt. De grote winnaar van de avond was La grande bellezza.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Veerle Baetens Feiten
acteur
Geboren 24-1-1978
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
66 films in Utrecht deze week
66 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:25 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl