compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU

Duelles

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngst

Pitch van Duelles

Veerle Baetens (Alice Brunelle)

Veerle Baetens (Alice Brunelle)

Delen op facebook
Duelles
Nederlandse première: 16-7-2020
België, Frankrijk, 2018, 97 min,

Duelles speelt zich af in een idyllisch jaren '60. Huizen zijn mooi, net als hun bewoonsters. Wanneer een tragisch ongeval zich voordoet, valt ook de steun van twee buurvrouwen voor elkaar. Hun relatie kenmerkt zich door paranoia.

Bekijk bij:

Duelles trailer en bijzonderheden

De film won een record aantal van negen Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars) en een Amerikaanse remake is in de maak.

Trailer van DuellesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Duelleshttps://i1.ytimg.com/vi/JLDnaw0QyfA/hqdefault.jpg2020-04-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Belgische actrice Anne Coesens "Dans l'ombre" (2004), Illégal (2010) en Tous les chats sont gris (2014).
De zeer succesvolle actrice en zangeres Veerle Baetens is bekend van haar rollen in top Belgische films als Loft (2008), The Broken Circle Breakdown (2012) en Het Vonnis (2013).
Regisseur Olivier Masset-Depasse werkte vaker met actrice met Anne Coesens in Illégal (2010), Cages (2006) en "Dans l'ombre" (2004).

Synopsis distributeur

Wanneer de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval komen de verhoudingen op scherp te staan in de psychologische thriller Duelles.

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op. De psychologische thriller Duelles ging in première op het Toronto International Film Festival en werd in eigen land bekroond met 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars), een recordaantal. Er is een Hollywood-remake in de maak met Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

Productiemaatschappij: Haut et Court, Savage Film, Versus Production

Cast & Regisseur