compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Rookie

***1/20
Waardering: 3.3/5

Ride to Live

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Rookie

Matteo Simoni (Nicky) en Valentijn Braeckman (Charlie)

Matteo Simoni (Nicky) en Valentijn Braeckman (Charlie)

Delen op facebook
Rookie
Nederlandse première: 7-10-2021
België, 2020, 100 min,

In Rookie ziet Nicky zijn droom als motorcoureur in rook opgaan, wanneer hij een motorongeluk krijgt. De adrenaline stroomt waar het niet gaan kan en Nicky gaat zijn neefje Charlie coachen in de hoop om zo zijn droom te raliseren. Charlie is echter een heel ander type dan zijn oom.

Bekijk bij:

Rookie trailer en bijzonderheden

Producent Koen Mortier van Czar Film & TV is zeer bekend met het genre van (top)sportfilms met films zoals Coureur (2018) en Engel (Un Ange) (2018).

Trailer van RookieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rookiehttps://i1.ytimg.com/vi/fCfyWudoCfQ/hqdefault.jpg2021-09-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Lieven van Baelen heeft vooral naam gemaakt als cameraman en muziekvideoclipmaker zoals 'Ta fête' van Stromae , dit is zijn speelfilmdebuut als regisseur.
Matteo Simoni is de nieuwe Belgische belofte op het witte doek die eerder de spraakmakende film afleverde als wielrenner in The Racer (2020), in Belgie is hij vooral bekend geworden dankzij verschillende tv-series.
Veerle Baetens is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste actrice van Belgie, dankzij films als Duelles (2018), Het Vonnis (2013) en The Broken Circle Breakdown (2012).
Valentijn Braeckman debuteert met zijn 17 jaar als acteur in deze film.

Recensies van Rookie

Rookie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rookie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Wanneer de ambitieuze motorrijder Nicky door een ongeval nooit meer kan racen, probeert hij zijn droom alsnog te beleven door zijn neefje Charlie te coachen. Al gauw blijkt dat Charlie niet uit hetzelfde hout is gesneden als zijn oom.

Rookie volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze motorrijder die elke race zijn leven op het spel zet. Wanneer hij door een ongeval nooit meer kan racen, stort zijn wereld in elkaar. Hij zoekt een frisse start bij zijn Schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Door zijn neefje te coachen probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt echter al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout is gesneden als zijn oom.

Productiemaatschappij: Czar Film, Versus Production (Co-producer)

Cast & Regisseur