compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Racer

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van The Racer

The Racer filmstill

The Racer filmstill

Delen op facebook
The Racer
Nederlandse première: 22-10-2020
België, Ierland, Luxemburg, 2020, 97 min,

In The Racer is het de zomer van 1998 wanneer de Belgische Dom Chabol op het punt staat af te zwaaien, wanneer de start van de Tour de France wordt verplaatst naar Ierland. Hij droomde altijd om de rol van knecht eens om te ruilen voor die van gele trui drager en dan doet zich een kans voor.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

The Racer trailer en bijzonderheden

De scene waarbij de hele peloton neer gaan, was een naar een waar gebeurde gebeurtenis, enkel dit gebeurde ook tijdens het filmen, waarbij de acteur die Stefano Drago speelt (Timo Wagner) daadwerkelijk naar het ziekenhuis moest.
De film zou in premiere gaan tijdens het SXSW 2020, maar deze werd door angst voor COVID-19 geannuleerd.

Trailer van The RacerBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Racerhttps://i1.ytimg.com/vi/Jd__34uksKI/hqdefault.jpg2020-08-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Kieron J. Walsh maakte eerder de speelfilm "Jump" (2012), die enkel in Groot Brittannië en Canada werd uitgebracht.
De Belgische acteur Louis Talpe is bekend van Niet Schieten (2018), Wat Mannen Willen (2015) en Het geheim van Mega Mindy (2009).
Matteo Simoni was Shooing Star 2018 en is bekend van Patser (2018), Terug Naar Morgen (2015) en Marina (2013).
Iain Glenn is vooral bekend van zijn rol als Jorah Mormont in 'Game of Thrones' en als Dr. Isaacs in de speelfilmserie Resident Evil: Extinction (2007). Hij was ook te zien in Lara Croft: Tomb Raider (2001).

The Racer - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Racer in de bioscoop

Wil je The Racer zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

Een wielrenner die, nadat hij uit het team is afgezet, na een dopingfout weer mag 'mee doen'.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The race is won by the one who suffers the most.

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. Doping wordt veelvuldig, maar in het geheim, toegediend gedurende deze ‘Tour du Dopage’. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de finish komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – al is het maar één keer voor het einde van zijn carrière.

Productiemaatschappij: Blinder Films, Bro, Calach Films, Caviar Film Financing (in association with), Caviar Films, Eurimages (with the support of), Film Fund Luxembourg (with the support of), Inevitable Pictures (in association with), Kinepolis Film Distribution (KFD) (in association , RTÉ (in association with), Screen Flanders (with the support of), Screen Ireland (presents)

Cast & Regisseur

Iain Glen

Sonny' McElhone
Louis Talpe

Dominique Chabol
Matteo Simoni

Lupo 'Tartare' Marino
Tara Lee

Dr. Lynn Brennan