compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

Ballon

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Ballon

Ballon filmstill

Ballon filmstill

Delen op facebook
Ballon
Nederlandse première: 18-7-2019
Duitsland, 2018, 120 min,

1979, Berlijn. De families Mücke en Wetzel, ten tijde van de Koude Oorlog, proberen van Oost- naar West-Duitsland te vluchten via een zelf gemaakte hete luchtballon, maar de geheime dienst zit hun op de hielen in een verklikkersmaatschappij.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Ballon trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de ware vlucht van de gezinnen van Friedrich Mücke en Günter Wetzel, die laatste zei dat hij toen niet wist dat de kans van slagen zo klein was.
De film won de publieksprijs tijdens Washington DC Filmfest (2018).

Trailer van BallonBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ballonhttps://i1.ytimg.com/vi/jIpMqzR4A8g/hqdefault.jpg2019-06-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Michael Herbig is vooral bekend van zijn Bully-komedies, zowel als regisseur en als acteur, waarvan de beroemdste is de onvertaalbare western-parodie "Der Schuh des Manitu" (2001). De internationale publiek kent hem van zijn rol als Pasunmotdeplus in Asterix en de Olympische Spelen (2008).
Bad guy in de film Thomas Kretschmann is zelf in Oost-Duitsland geboren en bekend van zijn rollen in Resident Evil: Apocalypse (2004), The Pianist (2002) en U-571 (2000).

Ballon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ballon in de bioscoop

Wil je Ballon zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1979, Berlijn. Twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, proberen van Oost- naar West-Duitsland te vluchten via een zelf gemaakte luchtballon, maar de geheime dienst zit hun op de hielen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken. Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.” Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Productiemaatschappij: herbX Film, SevenPictures Film (co-producer), StudioCanal (co-producer)

Cast & Regisseur

Thomas Kretschmann

Seidel (Oberstleutnant)
David Kross

Günter Wetzel
Karoline Schuch

Doris Strelzyk
Friedrich Mücke

Peter Strelzyk