compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

The Pianist

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldDiscriminatieAngst

Pitch van The Pianist

The Pianist filmstill

The Pianist filmstill

Delen op facebook
The Pianist
Nederlandse première: 18-4-2024
Duitsland, Frankrijk, Polen, Verenigd Koninkrijk, 2002, 150 min,

Waargebeurd verhaal van de Poolse pianist Wladyslaw Szpilman, die deportatie naar een concentratiekamp wist te voorkomen door zich van 1939 tot 1945 schuil te houden in Warschau.

Bekijk bij:

videolandNETFLIXAmazon Prime Video

The Pianist trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van componist Wladyslaw Szpilman.
Winnaar van de Gouden Palm in Cannes (2002).
In 2024 wordt de film in 4k gerestaureerd.

Trailer van The PianistBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Pianisthttps://i1.ytimg.com/vi/RqjNIzdt7UY/hqdefault.jpg2024-03-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Roman Polanski maakte o.a. ook Repulsion (1965), Cul-de-Sac (1966), Rosemary's Baby (1968), Le Locataire (1976), Frantic (1988) en Bitter Moon (1992).

Recensies van The Pianist

The Pianist - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Pianist in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Roman Polanski’s meesterwerk, winnaar van drie Oscars, nu in 4K gerestaureerd. The Pianist vertelt het waargebeurde levensverhaal van de briljante jonge pianist en componist Wladyslaw Szpilman wiens veelbelovende carrière bruut werd onderbroken door de start van de tweede wereldoorlog.

Oscarwinnaar Adrien Brody kruipt in de rol van Szpilman; de meest geprezen jonge muzikant van zijn tijd en vertelt het verhaal van diens heroïsche en inspirerende overlevingsreis wanneer de oorlog uitbreekt. Daarbij krijgt hij op onwaarschijnlijke wijze hulp van een sympathieke Duitse officier. The Pianist is een onvergetelijk epos over de kracht van hoop en de veerkracht van de menselijke geest. Een wonderbaarlijk overlevingsverhaal dat op meesterlijke wijze tot leven is gebracht door de visionaire filmmaker Roman Polanski in zijn meest persoonlijke film ooit.

Productiemaatschappij: Beverly Detroit, Interscope Communications, Mainstream S.A., Meespierson Film CV, R.P. Productions, Studio Canal

Cast & Regisseur

Adrien Brody

Wladyslaw Szpilman
Thomas Kretschmann

Captain Wilm Hosenfeld

Nieuws over The Pianist