Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Films > Bewaren

Bewaren

documentaire

Pitch van Bewaren
Bewaren filmstill
Bewaren filmstill
Bewaren
Nederlandse première: 12-4-2018
Nederland, 2018, 84 min,
Waar komt de menselijke behoefte vandaan om zoveel mogelijk te bewaren? En hoe gaan mensen met deze behoefte om in het digitale tijdperk, waarin ervaringen waardevoller lijken dan tastbare spullen? Regisseur Digna Sinke gaat op zoek naar antwoorden.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer
Aanloop van Bewaren
Digna Sinke is onder andere bekend als regisseur van de documentaire Onder de oppervlakte (2015) en de film After the Tone (2014).
BioscoopAgenda van Bewaren

Bewaren in de bioscoop

Synopsis distributeur
Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt. Maar er is iets aan het veranderen. De digitalisering heeft een heel andere manier van leven mogelijk gemaakt. Digna gaat op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materiële dingen gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten.