compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Blade

Blade

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAngst

actie, horror

Pitch van Blade
Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Hij is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waarmee ze de macht over de aarde willen krijgen.
Delen op facebook
Blade
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1998, 120 min,
bijzonderheden over Blade
Blade dook in 1973 op in de Marvel-comic 'Tomb of Dracula' en was een van de eerste zwarte stripboek-helden, samen met Spawn, die ook recentelijk werd verfilmd. Het camerawerk van Theo van de Sande (De Aanslag) is flitsend te noemen. Let vooral op de bijrollen van Traci Lords, die verwoede pogingen doet haar imago als pornokoningin van zich af te schudden, en Udo Kier, legendarisch in Andy Warhol's Dracula.
Aanloop van Blade
Stephen Norrington regisseerde ook "Death Machine" (1995), "The Last Minute" (2001) en The League of Extraordinary Gentlemen (2003).
BioscoopAgenda van Blade

Blade in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blade zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Blade, half-vampier, kruist de degens met een geheim genootschap van vampieren dat van plan is de mensheid te vernietigen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen