compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Blinded by the Light

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van Blinded by the Light

Viveik Kalra (Javed)

Viveik Kalra (Javed)

Delen op facebook
Blinded by the Light
Nederlandse première: 22-8-2019
Verenigd Koninkrijk, 2019, 118 min,

Luton, Engeland, 1987. De Britse Pakistaanse tiener Javed schrijft gedichten om te ontsnappen aan de racisme en economische malaise onder Margaret Thatcher van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Dan ontdekt hij de muziek van Bruce Springsteen wat zijn uitlaatklep wordt. Zijn omgeving staat versteld.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Blinded by the Light trailer en bijzonderheden

De film is geïnspireerd op het autobiografisch boek van journalist Sarfraz Manzoor, een Bruce Springsteen fan, Greetings from Bury Park: Race, Religion and Rock N' Roll. Springsteen las het boek en gaf voor het eerst toestemming voor gebruik van zijn muziek in een film.

Trailer van Blinded by the LightBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blinded by the Lighthttps://i1.ytimg.com/vi/dfNm9_Tf58E/hqdefault.jpg2019-06-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Scenarist, regisseur en producent Gurinder Chadha werd eerder bekend met Bend it like Beckham (2002).

Blinded by the Light - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blinded by the Light in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blinded by the Light zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Engeland, 1987. De Javed schrijft gedichten om te ontsnappen aan de racisme van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Dan ontdekt hij de muziek van Bruce Springsteen. Zijn omgeving staat versteld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Productiemaatschappij: Bend It Films, Ingenious Media, Levantine Films

Cast & Regisseur