compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Blinded by the Light

Blinded by the Light

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

biografie, drama, komedie, musical

Pitch van Blinded by the Light
Blinded by the Light: Viveik Kalra (Javed)
Blinded by the Light: Viveik Kalra (Javed)
Delen op facebook
Blinded by the Light
Nederlandse première: 22-8-2019
Groot-Brittannië, 2019, 118 min,
Luton, Engeland, 1987. De Britse Pakistaanse tiener Javed schrijft gedichten om te ontsnappen aan de racisme en economische malaise onder Margaret Thatcher van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Dan ontdekt hij de muziek van Bruce Springsteen wat zijn uitlaatklep wordt. Zijn omgeving staat versteld.
trailer en bijzonderheden over Blinded by the Light
De film is geïnspireerd op het autobiografisch boek van journalist Sarfraz Manzoor, een Bruce Springsteen fan, Greetings from Bury Park: Race, Religion and Rock N' Roll. Springsteen las het boek en gaf voor het eerst toestemming voor gebruik van zijn muziek in een film.
Aanloop van Blinded by the Light
Scenarist, regisseur en producent Gurinder Chadha werd eerder bekend met Bend it like Beckham (2002).
BioscoopAgenda van Blinded by the Light

Blinded by the Light in de bioscoop

Synopsis distributeur
Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.