compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Borg/McEnroe

Borg/McEnroe

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

drama

Pitch van Borg/McEnroe
Borg/McEnroe: Shia LaBeouf (John McEnroe)
Borg/McEnroe: Shia LaBeouf (John McEnroe)
Delen op facebook
Borg/McEnroe
Nederlandse première: 12-10-2017
Denemarken, Finland, Zweden, 2017, 108 min,
1980. Björn Borg is een van de grootste tennissers van zijn tijd. Hij moet het opnemen tegen het jonge talent John McEnroe, een totaal andere tennisser en persoonlijkheid dan hij. In de finale van Wimbledon nemen deze twee iconen het tegen elkaar op.
trailer en bijzonderheden over Borg/McEnroe
De rivaliteit tussen Björn Borg en John McEnroe duurde van 1978 tot en met 1981. Hun rivaliteit werd omschreven als Fire and Ice, wegens het verschil in persoonlijkheid tussen de twee.
Aanloop van Borg/McEnroe
John McEnroe wordt gespeeld door Shia LaBeouf. Hij is de laatste jaren vaak in het nieuws door zijn vreemde gedrag maar ondertussen acteert hij wel fijn door. Zo maakte hij indruk in American Honey.
Onze recensie
****0

Recensie: Borg vs. McEnroe

Shia LaBoeuf als McEnroe en Sverrir Gudnason als Borg
In 1980 kan de Zweedse tennisser Björn Borg geschiedenis schrijven door de eerste persoon te worden om vijf maal achter elkaar Wimbledon te winnen. Maar daarvoor moet hij het wel eerst opnemen tegen de temperamentvolle Amerikaan John McEnroe. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Borg/McEnroe

Borg/McEnroe in de bioscoop

Wil je Borg/McEnroe zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1980. Björn Borg is een van de grootste tennissers van zijn tijd. Hij moet het opnemen tegen het jonge talent John McEnroe, een totaal andere tennisser en persoonlijkheid dan hij. Met Shia LeBeoouf en Sverrir Gudnason.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale, voor geen van beiden is verliezen een optie. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.