compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Borg/McEnroe

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Borg/McEnroe

Shia LaBeouf (John McEnroe)

Shia LaBeouf (John McEnroe)

Delen op facebook
Borg/McEnroe
Nederlandse première: 12-10-2017
Denemarken, Finland, Zweden, 2017, 108 min,

1980. Björn Borg is een van de grootste tennissers van zijn tijd. Hij moet het opnemen tegen het jonge talent John McEnroe, een totaal andere tennisser en persoonlijkheid dan hij. In de finale van Wimbledon nemen deze twee iconen het tegen elkaar op.

Bekijk bij:

CinememberAmazon Prime Video

Borg/McEnroe trailer en bijzonderheden

De rivaliteit tussen Björn Borg en John McEnroe duurde van 1978 tot en met 1981. Hun rivaliteit werd omschreven als Fire and Ice, wegens het verschil in persoonlijkheid tussen de twee.

Trailer van Borg/McEnroeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Borg/McEnroehttps://i1.ytimg.com/vi/xcDhdMgVj9s/hqdefault.jpg2017-09-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

John McEnroe wordt gespeeld door Shia LaBeouf. Hij is de laatste jaren vaak in het nieuws door zijn vreemde gedrag maar ondertussen acteert hij wel fijn door. Zo maakte hij indruk in American Honey.

Onze recensie ****0

Shia LaBoeuf als McEnroe en Sverrir Gudnason als Borg

Recensie: Borg vs. McEnroe

In 1980 kan de Zweedse tennisser Björn Borg geschiedenis schrijven door de eerste persoon te worden om vijf maal achter elkaar Wimbledon te winnen. Maar daarvoor moet hij het wel eerst opnemen tegen de temperamentvolle Amerikaan John McEnroe. ...lees de volledige recensie

Borg/McEnroe - Bioscopen, Tijden & Tickets

Borg/McEnroe in de bioscoop

Wil je Borg/McEnroe zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember Amazon Prime Video

1980. Björn Borg is een van de grootste tennissers van zijn tijd. Hij moet het opnemen tegen het jonge talent John McEnroe, een totaal andere tennisser en persoonlijkheid dan hij. Met Shia LeBeoouf en Sverrir Gudnason.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale, voor geen van beiden is verliezen een optie. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

Productiemaatschappij: Danish Film Institute, Film i Väst, Finnish Film Foundation, Nordisk Film, Nordisk Film- & TV-Fond, SF, SVT, Swedish Film Institute, Yellow Film & TV

Cast & Regisseur

Shia LaBeouf

John McEnroe
Sverrir Gudnason

Björn Borg
Stellan Skarsgård

Lennart Bergelin
Björn Granath

Bengt Grive
David Bamber

George Barnes