compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Brightburn

Brightburn

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, horror, science fiction, thriller

Pitch van Brightburn
Brightburn: Elizabeth Banks (Tori Breyer)
Brightburn: Elizabeth Banks (Tori Breyer)
Delen op facebook
Brightburn
Nederlandse première: 23-5-2019
Verenigde Staten, 2019, 90 min,
Het verhaal klinkt bekend, een buitenaardse jongen ontdekt dat hij superkrachten heeft, maar deze jongen lijkt andere prioriteiten te hebben dan de mens. Is hij een held of juist een duistere bedreiging voor de mens?
trailer en bijzonderheden over Brightburn
De film wordt vaak aangeprezen als de horrorversie van het Superman-verhaal, toch zijn er veel overeenkomsten met de stripfiguur 'The Ultraman'.
De film gebruikt dezelfde school als decor, als de eerste twee seizoenen van 'Stranger Things' de Netflix-serie, de school bestaat overigens niet meer.
Aanloop van Brightburn
Jackson A. Dunn is als twaalfjarige ook te zien in Avengers: Endgame (2019). Producent van de film is James Gunn, die vooral bekend is als de regisseur van Guardians of the Galaxy (2014) en Slither (2006).
BioscoopAgenda van Brightburn

Brightburn in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Met Brightburn presenteert de innovatieve filmmaker achter Guardians of the Galaxy en Slither zijn schokkende uitvoering van een totaal nieuw genre: superhelden-horror. Wat als een buitenaards kind, dat met een noodlanding op aarde beland is, niet een held voor de mensheid wordt, maar juist een duistere bedreiging vormt?