compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch van Buñuel in the Labyrinth of the Turtles

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles filmstill

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles filmstill

Delen op facebook
Buñuel in the Labyrinth of the Turtles
Nederlandse première: 18-4-2019
Duitsland, Nederland, Spanje, 2018, 80 min,

Surrealistische filmmaker Luis Buñuel houdt een kater over aan zijn eerste lange speelfilm L' Âge d'or (1930, die genadeloos met de grond gelijk werd gemaakt. Toch besluit hij een documentaire te maken over de arme, door inteelt geplaagde bevolking van een dorp die lijken te leven in de middeleeuwen en niet eens brood kunnen bakken.

Bekijk bij:

Cinemember

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles trailer en bijzonderheden

De film is een reconstructie van hoe de surrealistische filmer een documentaire maakt en tijdens dat proces zelf ook veranderd. Deze Nederlandse co-productie was genomineerd voor de prijs voor Spaans/Portugees-talige lange animatie speelfilm Premio Quirino 2019.
Luis Buñuel was in het echt ook goed bevriend met de kunstschilder Salvador Dalí en dichter en schrijver Federico García Lorca.

Trailer van Buñuel in the Labyrinth of the TurtlesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Buñuel in the Labyrinth of the Turtleshttps://i1.ytimg.com/vi/kt502KM8YcU/hqdefault.jpg2019-02-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De filmfragmenten in de film zijn ontleedt van de echte film van Buñuel Las Hurdes (1933).

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles - Bioscopen, Tijden & Tickets

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Buñuel in the Labyrinth of the Turtles zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De beroemde surrealistische filmmaker Buñuel wordt gevolgd op een cruciaal moment in zijn carrière, hij besluit tot ieders verbazing een documentaire te maken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een geweldige Spaanse film waarin de beroemde surrealistische filmmaker Buñuel gevolgd wordt op een cruciaal moment in zijn carrière. Een fantastische vertelling, de meester van het surrealisme waardig.

Een geweldige Spaanse film waarin de beroemde surrealistische filmmaker Buñuel gevolgd wordt op een cruciaal moment in zijn carrière. Een fantastische vertelling, de meester van het surrealisme waardig. Met het maken van een documentaire in het armste gebied van Spanje wordt Buñuel volwassen als mens en kunstenaar. Hij zet de waarheid op expressionistische wijze naar zijn hand, maar leert ook dat hij met zijn talent iets kan betekenen voor andere mensen.
Buñuel belandt midden in een persoonlijk en financiële crisis. Na het enorme schandaal die de film L’Age d’Or veroorzaakte, gemaakt door Buñuel en Salvador Dali samen, zat Buñuel volkomen aan de grond. Niemand wilde meer een film van hem financieren. Totdat een vriend van hem de loterij won en samen met hem besloot om een documentaire over de Extremadura te maken, Las Hurdes (aka Land Zonder Brood). De extreem arme bewoners wonen er in middeleeuwse omstandigheden in een labyrint van piepkleine hutjes. De beelden van toen zijn nog steeds bijzonder indrukwekkend en hartverscheurend. Alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Door in kleurrijke animatie te verbeelden hoe deze originele zwartwit beelden tot stand kwamen en soms gecreëerd werden, krijgt de film een bijna zelfde surrealistische kwaliteit als de films waar Buñuel zo beroemd om zou worden. Een roerende en meeslepende film over kunstenaarschap, vriendschap en het ergens voor blijven gaan. Een realistische/expressionistische aanrader voor iedere fan en diegene die na het zien van deze film er een gaat worden.

Productiemaatschappij: Aragon TV (participation), Canal Extremadura TV (participation), Hampa Studio (co-production), Movistar+ (participation), Radio Televisión Española (RTVE) (participation), Submarine, Sygnatia (co-production), TeleMadrid (participation), The Glow (co-production), ZDF

Cast & Regisseur

Rachel Lascar

Vicondesa de Noailles
Cyril Corral

Eli Lotar
Pepa Gracia

Madre Luis
Gabriel Latorre

Padre Luis