compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU

C'est ça l'amour

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van C'est ça l'amour

Bouli Lanners (Mario Messina)

Bouli Lanners (Mario Messina)

Delen op facebook
C'est ça l'amour
Nederlandse première: 28-3-2019
België, Frankrijk, 2018, 98 min,

Forbach , Frankrijk. Amelie besluit het gezin te verlaten, haar man Mario hoopt dat het tijdelijk is, de dochters zijn speelbal van hun eigen emoties. Intussen probeert Mario weer toenadering te zoeken tot Amelie, is dat uit liefde of uit eigen belang?

C'est ça l'amour trailer en bijzonderheden

C'est ça l'amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Giornate degli Autori-sectie en daarbinnen de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte.

Trailer van C'est ça l'amourBekijk de trailer en de beste filmstills van de film C'est ça l'amourhttps://i1.ytimg.com/vi/pC1I6a9sals/hqdefault.jpg2019-02-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilm regiedebuut van Claire Burger, eerder regisseerde ze Party Girl (2014), die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis.
De Belgische acteur
Bouli Lanners speelde eerder in Eldorado (2008), Les géants (2011) en Les premiers les derniers (2016).

C'est ça l'amour - Bioscopen, Tijden & Tickets

C'est ça l'amour in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je C'est ça l'amour zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl) toont het gezinsdrama die volgt na het weglopen van de moeder, de vader achterlatend met twee dochters van 14 en 17.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl), waarin een vader alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken.

Een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl), waarin een vader alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken. Wanneer zijn vrouw Armelle (Cecile Remy-Boutang) hem na twintig jaar verlaat, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario (Bouli Lanners). Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Om de orde in het gezin te herstellen, sluit Mario zich aan bij een lokaal theaterproject, waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen. C'est ça l'amour is de eerste film die Claire Burger solo regisseerde. Voorganger Party Girl, die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, maakte ze samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis. Beide films spelen zich af in Forbach, de geboorteplaats van Burger aan de Frans-Duitse grens. C'est ça l'amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Giornate degli Autori-sectie en daarbinnen de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte.

Productiemaatschappij: ARTE France (participation), Arte France Cinéma (co-production), Canal+ (participation), Centre National de la Cinématographie (CNC) (parti, Ciné+ (participation), Dharamsala, Inver Invest (in association with), Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, Mars Films (co-production), Région Grand Est (support), SCOPE Invest (support), Scope Pictures (co-production)

Cast & Regisseur

Bouli Lanners

Mario Messina
Sarah Henochsberg

Niki Messina
Justine Lacroix

Frida Messina
Saadia Abou Dahab

Tante du père de Nazim
Jean-Claude Acquaviva

Chanteur corse
Claire Burger

Regisseur
C'est ça l'amour poster