compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > C'est ça l'amour

C'est ça l'amour

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Pitch van C'est ça l'amour
Bouli Lanners (Mario Messina)
Bouli Lanners (Mario Messina)
Delen op facebook
C'est ça l'amour
Nederlandse première: 28-3-2019
België, Frankrijk, 2018, 98 min,
Forbach , Frankrijk. Amelie besluit het gezin te verlaten, haar man Mario hoopt dat het tijdelijk is, de dochters zijn speelbal van hun eigen emoties. Intussen probeert Mario weer toenadering te zoeken tot Amelie, is dat uit liefde of uit eigen belang?
trailer en bijzonderheden over C'est ça l'amour
C'est ça l'amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Giornate degli Autori-sectie en daarbinnen de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte.
Aanloop van C'est ça l'amour
Speelfilm regiedebuut van Claire Burger, eerder regisseerde ze Party Girl (2014), die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis.
De Belgische acteur
Bouli Lanners speelde eerder in Eldorado (2008), Les géants (2011) en Les premiers les derniers (2016).
BioscoopAgenda van C'est ça l'amour

C'est ça l'amour in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je C'est ça l'amour zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl) toont het gezinsdrama die volgt na het weglopen van de moeder, de vader achterlatend met twee dochters van 14 en 17.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl), waarin een vader alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken.

Een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl), waarin een vader alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken. Wanneer zijn vrouw Armelle (Cecile Remy-Boutang) hem na twintig jaar verlaat, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario (Bouli Lanners). Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Om de orde in het gezin te herstellen, sluit Mario zich aan bij een lokaal theaterproject, waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen. C'est ça l'amour is de eerste film die Claire Burger solo regisseerde. Voorganger Party Girl, die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, maakte ze samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis. Beide films spelen zich af in Forbach, de geboorteplaats van Burger aan de Frans-Duitse grens. C'est ça l'amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Giornate degli Autori-sectie en daarbinnen de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte.