compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU

Chavela

****0
Waardering: 4/5

The life of pioneering singer Chavela Vargas, from her birth in Costa Rica in 1919 to her death in Mexico in 2012.

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Chavela

Chavela Vargas (Zichzelf (archive footage))

Chavela Vargas (Zichzelf (archive footage))

Delen op facebook
Chavela
Nederlandse première: 23-8-2018
Mexico, Spanje, Verenigde Staten, 2017, 93 min,

Het leven van de vrijgevochten zangeres Chavela Vargas. Een reconstructie vanaf haar geboorte in 1919 tot haar dood in Mexico (2012), hoe ze haar omgeving schokte door als vrouw in de jaren ’30 broeken te dragen, zowel mannen als vrouwen om haar vinger wond en naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo.

Chavela trailer en bijzonderheden

Chavela Vargas kenmerkte zich door hartverscheurende Mexicaanse rancheras over wanhoop en verdriet, die haar beroemd maakte bij fijnproevers in de VS en Europa.
Vargas was een icoon voor de LHBT gemeenschap en muze van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Chavela kende wereldwijde roem, maar raakte ook jarenlang in de vergetelheid in haar strijd tegen alcoholisme. In 1991 beleefde ze haar glorieuze comeback, waarna ze nog tot 2003 op internationale podia stond.
Niet eerder vertoonde interviewbeelden van Chavela Vargas uit 1991 zijn doorspekt met archiefmateriaal, verhalen en mythen van anderen en veel livemuziek.

Trailer van ChavelaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Chavelahttps://i1.ytimg.com/vi/Du7AY_EXzgg/hqdefault.jpg2018-06-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Pedro Almodovar heeft meermaals muziek van haar gebruikt in zijn films, waaronder in Kika (1993) en Carne Trémula (1997). In de film Frida (2002) was ze ook nog eens te zien.

Chavela - Bioscopen, Tijden & Tickets

Chavela in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Chavela zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het leven van pionierende zanger Chavela Vargas. Een reconstructie vanaf haar geboorte in 1919 tot haar dood in Mexico (2012).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De fascinerende documentaire Chavela neemt je mee in het leven van deze taboedoorbrekende persoonlijkheid die veel te veel tequila dronk, het aandurfde om als vrouw in de jaren ’30 broeken te dragen, zowel mannen als vrouwen om haar vinger wond en naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo.

“The rough voice of tenderness”, zo werd de Mexicaanse zangeres Chavela Vargas (1919-2012) wel genoemd. Ze was een icoon voor de LHBT gemeenschap en muze van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Chavela kende wereldwijde roem, maar raakte ook jarenlang in de vergetelheid in haar strijd tegen alcoholisme. In 1991 beleefde ze haar glorieuze comeback, waarna ze nog tot 2003 op internationale podia stond. Haar hartverscheurende Mexicaanse rancheras over wanhoop en verdriet raakten het publiek van Carnegie Hall tot l’Olympia. Niet eerder vertoonde interviewbeelden van Chavela Vargas uit 1991 zijn doorspekt met archiefmateriaal, verhalen en mythen van anderen en veel livemuziek. Chavela vertelt het levensverhaal van een door haar ouders niet geaccepteerd meisje uit Costa Rica dat naar Mexico uitwijkt en daar uitgroeit tot een wereldberoemde Grammywinnende ster. De fascinerende documentaire Chavela neemt je mee in het leven van deze taboedoorbrekende persoonlijkheid die veel te veel tequila dronk, het aandurfde om als vrouw in de jaren ’30 broeken te dragen, zowel mannen als vrouwen om haar vinger wond en naar verluid affaires had met Ava Gardner en Frida Kahlo. Een krachtige, vrijgevochten en zinnelijke outsider die geheel haar eigen pad volgde, totdat ze op 93-jarige leeftijd haar laatste adem uitblies.

Productiemaatschappij: Aubin Pictures

Cast & Regisseur

Chavela Vargas

Zichzelf (archive footage)
Miguel Bosé

Zichzelf
Martirio

Zichzelf
Daresha Kyi

Regisseur
Gil Talmi

Muziek
Chavela poster