compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

City of God

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van City of God

City of God filmstill

City of God filmstill

Delen op facebook
City of God
Nederlandse première: 6-2-2003
Brazilië, 2002, 130 min,

Meeslepend verhaal over de invloed van misdaad op de arme bevolking van Rio de Janeiro. Hoewel het verhaal voortdurend tijdsprongen maakt, ligt de nadruk op Little Zé die als jongen de bende 'The Tender Trio' vormde. Little Zé en zijn beste vriend, Bene, ontwikkelen zich in een periode van tien jaar tot koningen van de misdaad.

Bekijk bij:

Cinemember

City of God trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Amateurfotograaf Buscape nam foto's van de misdaadoorlog, waardoor het verhaal beroemd werd.
Won de Audiance Award van het AFI Fest en meerdere prijzen van het Havana Film Festival.

Trailer van City of GodBekijk de trailer en de beste filmstills van de film City of Godhttps://i1.ytimg.com/vi/RoK9HWdrv-k/hqdefault.jpg2024-06-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lund regisseerde ook "Golden Gate", "Minha Alma" en "Noticias de una Geurra Particular".

City of God - Bioscopen, Tijden & Tickets

City of God in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De filmklassieker City of God ging in 2002 in Cannes in premire. De cinematografie en de snelle montage in combinatie met het intense tempo van de soundtrack, zorgden ervoor dat de film al jaren op de 25ste plaats van IMDB als beste films aller tijden staat. Regisseur Fernando Meirelles blies met deze film de Braziliaanse cinema nieuw leven in.

De aangrijpende bewerking van de roman van Paulo Lins Cidade de Deus belicht het leven in de gelijknamige favela in Rio de Janeiro van de jaren zestig tot de jaren tachtig. Door de ogen van aspirant fotograaf Rocket (Alexandre Rodrigues) zien we hoe hij aan het heersende geweld en de misdaad probeert te ontsnappen. Hij streeft naar een beter leven en droomt ervan Anglica (Alicia Braga) voor zich te winnen. Zijn leven staat in schril contrast met Lil Z (Leandro Firmino), die samen met zijn jeugdvriend, de door iedereen geliefde Ben (Phellipe Haagensen), in de drugshandel belandt en uitgroeit tot een meedogenloze crimineel. De spanning escaleert wanneer Knockout Ned (zanger/acteur Seu Jorge) op het toneel verschijnt, hij is op zoek naar wraak en dit leidt tot een felle confrontatie tussen de bendes.

Productiemaatschappij: Globo Filmes, Lumiere Productions, O2 Filmes, Studio Canal, VideoFilmes, Wild Bunch

Cast & Regisseur

Seu Jorge

Man Galinha - Knockout Ned
Douglas Silva

Dadinho - Li'l Dice
Matheus Nachtergaele

Sandro Cenoura - Carrot
Alexandre Rodrigues

Buscap - Rocket
Kátia Lund

Regisseur