compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Darwin's Nightmare

**1/200
Waardering: 2.5/5

Pitch van Darwin's Nightmare

Vechten voor eten

Vechten voor eten

Delen op facebook
Darwin's Nightmare
Nederlandse première: 1-9-2005
België, Frankrijk, Oostenrijk, 2004, 107 min,

Documentaire over hoe de internationale vishandel bij het Victoria-meer, in het hart van Afrika, de arme bevolking letterlijk verslindt.

bijzonderheden

In de jaren 60 werd een nieuwe diersoort geïntroduceerd in het Victoriameer, als een klein wetenschappelijk experiment. De Nijlbaars, een vraatzuchtig roofdier, zorgde ervoor dat alle inheemse vissoorten verdwenen. Echter, de nieuwe vis vermenigvuldigde zich zo snel dat zijn witte filets nu naar alle delen van de wereld geëxporteerd worden.
Enorme ex-Sovjet vrachtvliegtuigen komen dagelijks de laatste vangst verzamelen in ruil voor hun vracht: Kalashnikovs en munitie voor de ontelbare oorlogen in het donkere centrum van dit continent.
Deze bloeiende multinationale industrie van vis en wapens heeft een goddeloze geglobaliseerde samenwerking gecreëerd aan de rand van ’s werelds grootste tropisch meer: een leger van lokale vissers, wereld bank agents, dakloze kinderen, Afrikaanse ministers, EU-commissieleden, Tanzaniaanse prostituees en Russische piloten.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hubert Sauper regisserde o.a. "Ich habe die angenehme Aufgabe" en de documentaire "Kinsangany Diary". Voor beide ontving hij een short film award.

Darwin's Nightmare - Bioscopen, Tijden & Tickets

Darwin's Nightmare in de bioscoop

Wil je Darwin's Nightmare zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over hoe de internationale vishandel bij het Victoria-meer de arme bevolking letterlijk verslindt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Coop 99, Mille et Une Productions, Saga Films

Cast & Regisseur