compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Das Versprechen (1994)

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

1961: Konrad en Sophie vluchten langs de riolen naar het westen. Konrad wordt verrast door een legerwagen en moet noodgedwongen achterblijven. Hij legt zich in de DDR toe op zijn carrière en wordt een gerespecteerd wetenschapper. Ondanks de scheiding en een moeizame communicatie blijft de liefde tussen Konrad en Sophie overeind. Ze ontmoeten elkaar van 1961 tot de val van de muur eind 1989 slechts viermaal. In 1968 tijdens de Praagse Lente raakt Sophie zwanger van Konrad, maar de Russische inval drijft hen opnieuw uit elkaar. Uit die kortstondige romance komt een zoon voort: Alexander. De scheiding blijft, totdat de muur uiteindelijk valt.
Delen op facebook
Das Versprechen (1994)
Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, 1994, 115 min,

bijzonderheden

Het kostte Margarethe von Trotta maar liefst 6 jaar om de film op celluloid vast te leggen. De film werd gemaakt in de Babelsberg-studios bij Potsdam, met een team van Oost- en Westduitsers.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De films van Margarethe von Trotta hebben twee constanten: vrouwen en maatschappij. Haar kritische aandacht voor maatschappelijke actualiteiten en vooral de positie van de vrouw paste uitnemend in de jaren '70. Lange tijd was ze gehuwd met regisseur Volker Schlöndorf. Ze werkte mee aan films van haar echtgenoot, van Rainer Werner Fassbinder en van Klaus Lemke. Voor eigen rekening maakte ze films over Duitsland, auteurfilms als Die Verlorene Ehre der Katharina Blum, Rosa Luxemburg of Die Bleierne Zeit.

Das Versprechen (1994) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Das Versprechen (1994) in de bioscoop

Wil je Das Versprechen (1994) zien? Koop of huur de film hier:Het verhaal van twee mensen in Duitsland die er 28 jaar van dromen om elkaars geliefden te worden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bioskop Film, Odessa Films