compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU
Home > Films > Rosa Luxemburg

Rosa Luxemburg

***1/20
Waardering: 3.5/5

drama

Pitch van Rosa Luxemburg
Historisch verslag over het leven van Rosa Luxemburg, leidster van zowel de Duitse als Poolse socialistische partij. Ze pleitte voor pacifisme en anti-kolonialisme en in haar leven ontmoet ze veel bekende politici, schrijvers e.d. met wie ze de Socialistische beweging besprak. Meerdere malen werd ze bedreigd en in de gevangenis gesmeten, maar zij ging haar vijanden niet uit de weg.
Delen op facebook
Rosa Luxemburg
Tsjechoslowakije, West-Duitsland, 1986, 123 min,
Aanloop van Rosa Luxemburg
De films van Margarethe von Trotta hebben twee constanten: vrouwen en maatschappij. Haar kritische aandacht voor maatschappelijke actualiteiten en vooral de positie van de vrouw paste uitstekend in de jaren '70. Lange tijd was ze gehuwd met regisseur Volker Schlöndorf. Ze werkte mee aan films van haar echtgenoot, van Rainer Werner Fassbinder en van Klaus Lemke. Voor eigen rekening maakte ze films over Duitsland, auteurfilms als Die Verlorene Ehre der Katharina Blum (1975), Die Bleierne Zeit (1981) en Das Versprechen (1994).
BioscoopAgenda van Rosa Luxemburg

Rosa Luxemburg in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Rosa Luxemburg zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Historisch verslag over het leven van Rosa Luxemburg, leidster van zowel de Duitse als Poolse socialistische partij.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen