compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Diva Dolorosa

Voor alle leeftijden

Pitch

Diva Dolorosa - Godin der Smarten is een filmcompilatie over acteren in de beroemde Italiaanse divafilms tussen 1913 en 1920.
Delen op facebook
Diva Dolorosa
Nederland, 1999, 75 min,

bijzonderheden

De geheel uit found footage samengestelde film toont hoe Lyda Borelli, Pina Menichelli en Francesca Bertini, de grote sterren van het Italiaanse melodrama, archetypische personages portetteerden en zich staande hielden door zich een rol aan te meten. Zo is te zien hoe de femme fatale de man in een geraffinneerd liefdesspel manipuleert, hoe de hysterica bij overspel of een verloren kind plots haar haren losgooit, schreeuwt en huilt van woede en pijn. En hoe, na de aanval, de slaap en het ziekbed volgen: de femme fragile. De speciaal voor de film door Loek Dikker gecomponeerde muziek, werd tijdens de première bij het Holland Festival live ten gehore gebracht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Peter Delpeut (1956) studeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij was filmjournalist voor Skrien en Versus en adjunct-directeur van het Filmmuseum. Sinds 1984 is hij filmmaker; in 1998 won "Felice... Felice..." twee Gouden Kalveren.

Diva Dolorosa - Bioscopen, Tijden & Tickets

Diva Dolorosa in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Cineteca del Comune di Bologna, Filmmuseum, VPRO Television

Cast & Regisseur