compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU

Donkeyote

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Donkeyote

Delen op facebook
Donkeyote
Nederlandse première: 29-6-2017
Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, 2017, 85 min,

In deze documentaire maken we kennis met de 73-jarige Manolo. Hij heeft met zijn ezel Gorrion al vele trektochten gemaakt. Een grote reis door Amerika moet de kroon worden op al hun reizen. Bij het reisbureau moeten ze lachen om zijn plannen maar Manolo laat niets hem in de weg zitten.

Donkeyote trailer en bijzonderheden

De ezel in de film is hier een volwaardig personage. Regelmatig ziet de kijker de gebeurtenissen vanuit zijn gezichtsveld.

Trailer van DonkeyoteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Donkeyotehttps://i1.ytimg.com/vi/0PjXBxFfXao/hqdefault.jpg2017-05-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Het is de eerste keer dat we een documentaire van Chico Pereira in Nederland kunnen zien. Eerder maakte hij de documentaire Pablo's Winter.

Donkeyote - Bioscopen, Tijden & Tickets

Donkeyote in de bioscoop

Wil je Donkeyote zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In deze documentaire maken we kennis met de 73-jarige Manolo. Hij heeft met zijn ezel Gorrion al vele trektochten gemaakt. Een grote reis door Amerika moet de kroon worden op al hun reizen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De 73-jarige Manolo is een eigentijdse Don Quichot: een aan grootsheidswaanzin lijdende romanticus. Hij trekt vergezeld door zijn Sancho Panza, de (zwijgzame) ezel Gorrion, door de Andalusische heuvels. Het koppige beest wordt als volwaardig personage opgevoerd: dikwijls zien we de kluchtige taferelen vanuit zijn blikveld. Het bewijst hoezeer het duo, dat al vele reisavonturen ondernam, onafscheidelijk is. Een grote trektocht in Amerika moet de kroon worden op deze bijzondere vriendschap. Deze grootse ambitie wordt bij een reisbureau gniffelend aangehoord. Desalniettemin blijft Manolo vastbesloten: niets zal hem in de weg zitten. Ten overstaan van zijn bezorgde dochter bagatelliseert hij zijn fysieke mankementen. Deze sfeer van onzekerheid – veroorzaakt door zulk naïef gedrag – slaat geleidelijk om in verwondering voor de relatie tussen man, dier en natuur. De eigengereide Manolo en Gorrion leiden een klassiek bestaan dat voortdurend contrasteert met de snelwegen en windmolens die het aangename buitenleven soms (letterlijk) in de weg zitten.

Cast & Regisseur

Nieuws over Donkeyote