compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Eiffel

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Eiffel

Emma Mackey (Adrienne Bourgès)

Emma Mackey (Adrienne Bourgès)

Delen op facebook
Eiffel
Nederlandse première: 28-10-2021
Frankrijk, 2021, 108 min,

In Eiffel heeft Gustave Eiffel alleen oog voor de bouw van de metro van Parijs, wanneer de Franse regering hem vraagt iets speciaals te ontwerpen voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs heeft hij geen inspiratie. Maar dan verschijnt een mysterieuze vrouw uit zijn verleden en geeft hem nieuwe passie, net als hun verboden liefde.

Bekijk bij:

meJane

Eiffel trailer en bijzonderheden

Schrijfster Caroline Bongrand blufte tijdens een pitchsessie met een producer in Los Angeles dat de film niet alleen gaat over de bouw van de toren, maar ook over een verboden liefdesverhaal. Nadat de deal met de producent was getekend, ontdekte ze in biografieën van Gustave Eiffel dat haar verzinselen ook nog eens klopten met echte gebeurtenissen.

Trailer van EiffelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Eiffelhttps://i1.ytimg.com/vi/ilPbwSS4vt8/hqdefault.jpg2021-06-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Martin Bourboulon maakte eerder Papa ou maman 2 (2016) en Papa ou maman (2015).
Romain Duris was All the Money in the World (2017), "L'écume des jours (2013), "Populaire" (2012), "Persécution" (2009), "Paris" (2008) en "Molière" (2007).
De van origine Franse actrice Emma Mackey - met een Britse moeder - is vooral bekend als Maeve in de tv-serie 'Sex Education', dit is haar eerste internationale speelfilm.

Eiffel - Bioscopen, Tijden & Tickets

Eiffel in de bioscoop

Wil je Eiffel zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Ingenieur wordt gevraagd door de Franse regering om iets bijzonders te ontwerpen voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Dan duikt een mysterieuze vrouw uit zijn verleden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.
Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen. De hoofdrollen in Eiffel worden vertolkt door Romain Duris en Emma Mackey (Sex Education).

Productiemaatschappij: Pathé

Cast & Regisseur

Romain Duris

Gustave Eiffel
Pierre Deladonchamps

Antoine Restac
Emma Mackey

Adrienne Bourgès
Alexandre Steiger

Jean Compagnon