compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > El Cid - The Legend

El Cid - The Legend

**1/200
Waardering: 2.8/5

El Cid - La Leyenda

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

avontuur, familiefilm

Pitch van El Cid - The Legend
El Cid - The Legend filmstill
El Cid - The Legend filmstill
Delen op facebook
El Cid - The Legend
Nederlandse première: 2004
Spanje, 2003, 90 min,
Rodrigo Díaz de Vivar, zoon van een Castiliaanse edelman, trekt er samen met zijn vriend Don Sancho op uit om te strijden tegen de vijanden van de Spaanse koning van Castilië, en vooral tegen de gehate Ben Yussuf, de aartsvijand. Rodrigo groeit uit tot een held die uiteindelijk wereldberoemd wordt als de legendarische veldheer 'El Cid'.
bijzonderheden over El Cid - The Legend
De film won in 2004 de Spaanse filmprijs in de categorie 'Beste Animatie Film', maar in vergelijking met de gestroomlijnde Disney-figuren zien de figuren in 'El Cid' eruit als Michelin-mannetjes met veel te kleine hoofdjes. De schilderachtige landschappen zijn daarentegen van uitzonderlijke schoonheid en met veel oog voor detail gemaakt.
El Cid (van het Arabische 'As-Sid', oftewel 'heer') was de bijnaam van Rodrigo (Ruy) Díaz de Vivar. Deze legendarische Spaanse edelman leefde van 1043 tot 1099 en speelde een grote rol in het verdrijven van de Moren van het Iberische schiereiland.
BioscoopAgenda van El Cid - The Legend

El Cid - The Legend in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je El Cid - The Legend zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rodrigo Díaz de Vivar, de zoon van een Castiliaanse edelman, trekt er samen met zijn vriend Sancho op uit om te strijden tegen de vijanden van de koning.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen