compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Fairuz

We hielden zoveel van mekaar

Pitch

Over de liefde van uiteenlopende inwoners van Beiroet voor de diva Fairuz. Via de muziek en de mythe Fairuz verhalen ze over hun leven en de bewogen geschiedenis van hun stad. In de muziek van Fairuz weerklinkt verloren liefde en onvervuld verlangen.
Delen op facebook
Fairuz
Nederlandse première: 11-9-2003
Nederland, 2003, 80 min,

bijzonderheden

De Libanese zangeres Fairuz is al een halve eeuw een levende legende van Irak tot Marokko. Haar bakermat is Beiroet. Ooit was dit een welvarende havenstad – 'het Parijs van het Midden Oosten' - en een toevluchtsoord voor mensen van allerlei religieuze en etnische komaf.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

In 1990 werd "Dood Spoor", het low budget debuut van Jack Janssen (Amsterdam, 1960) over de oorlog in Mozambique, op het Margaret Mead festival in New York vertoond. Sindsdien werkt hij als onafhankelijk documentairemaker. Recentelijk maakte hij Safari (2001), waarin het Afrika van zijn jongensdromen wordt gespiegeld aan de belevingswereld van een Masai en "De Herenigingsexpres" (2002), een reisverhaal in Vietnam rond de spoorlijn tussen Saigon en Hanoi.

Fairuz - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fairuz in de bioscoop

Wil je Fairuz zien? Koop of huur de film hier:Een portret van de legendarische Libanese zangeres Fairuz. Over de liefde van uiteenlopende inwoners van Beiroet voor deze diva.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series