compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Frida - Viva la vida

**1/200
Waardering: 2.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Frida - Viva la vida

Delen op facebook
Frida - Viva la vida
Nederlandse première: 19-8-2021
Italië, 2019, 98 min,

In Frida - Viva la vida krijgen de twee kanten van Frida Kahlo's geest evenveel aandacht: aan de ene kant de revolutionaire, baanbrekende kunstenaar van het hedendaagse feminisme en aan de andere kant de mens, slachtoffer van haar gekwelde lichaam en een gekwelde relatie.

Frida - Viva la vida trailer en bijzonderheden

In zes hoofdstukkenen wordt een zoektocht ondernomen naar Frida Kahlo, midden in het hart van Mexico, met exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en het werk van Frida.
Frida Kahlo (1907-1954) was een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes, die op haar 18e werd de bus waarin ze zat aangereden door een tram en brak ze haar heup, been, voet en ruggengraat. Sindsdien leed ze veel pijn en moest ze met behulp van korsetten en krukken lopen.

Trailer van Frida - Viva la vidaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Frida - Viva la vidahttps://i1.ytimg.com/vi/CXn_1Gy-PNs/hqdefault.jpg2021-01-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Giovanni Troilo maakte eerder "Water Lilies of Monet - The magic of water and light" (2018).
Inspreekster Asia Argento is bekend als actrice van Do Not Disturb (2012), Marie-Antoinette (2006) en Transylvania (2006).

Frida - Viva la vida - Bioscopen, Tijden & Tickets

Frida - Viva la vida in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Frida - Viva la vida zien? Koop of huur de film hier:Docu die de twee kanten van Frida Kahlo's geest: aan de ene kant de revolutionaire, baanbrekende kunstenaar van het hedendaagse feminisme en aan de andere kant de mens, slachtoffer van haar gekwelde lichaam en een gekwelde relatie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Frida - Viva La Vida is een fascinerend en inzichtgevend portret van een geniaal kunstenares en een bijzondere vrouw.

Frida Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet. Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden? De documentaire Frida - Viva La Vida verbeeldt in zes hoofdstukken een reis op zoek naar Frida, midden in het hart van Mexico. Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida wisselen elkaar af. We krijgen haar meest beroemde zelfportretten te zien (van het schilderij met Diego Rivera uit 1931 tot The Two Fridas 1939, The Broken Column 1944 en The Wounded Deer 1946).

Productiemaatschappij: Ballandi Arts

Cast & Regisseur