compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Gebroken Rood

Gebroken Rood

thriller

Pitch van Gebroken Rood
Simon, een gepensioneerd leraar Nederlands, was tijdens de Tweede Wereldoorlog lid van een ondergrondse verzetsgroep. Wanneer anno 2004 één van de leden van de oude groep op brute wijze wordt vermoord, treffen de anderen elkaar bij de begrafenis. De groep besluit opnieuw in actie te komen om het kwaad te gaan bestrijden.
Delen op facebook
Gebroken Rood
Nederlandse première: 0-9-2004
Nederland, 2004,
bijzonderheden over Gebroken Rood
In première tijdens het Nederlands Filmfestival 2004 in Utrecht. Vrijwel àlle hoofdrolspelers in deze film ontvingen in het verleden prestigieuze toneelprijzen. Opgenomen in en rondom Haarlem.
Aanloop van Gebroken Rood
Regisseur Eric Oosthoek maakte naast de dramaseries 'Sanne', 'De rivier waarin ik zwom' en 'Oog in oog' onder meer de Telefilms Saint Amour en Novemberlicht. Carel Donck schreef het scenario voor deze film, daarnaast was hij co-auteur van de dramaseries 'Zwarte Sneeuw' en De 9 Dagen van de Gier. Hij schreef ook het scenario van de speelfilm Moonlight.
BioscoopAgenda van Gebroken Rood

Gebroken Rood in de bioscoop

Wil je Gebroken Rood zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Simon was tijdens de oorlog lid van een ondergrondse verzetsgroep. Wanneer anno 2004 één van de leden op brute wijze wordt vermoord, besluit de groep opnieuw in actie te komen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen