compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Gebroken Rood

Pitch

Simon, een gepensioneerd leraar Nederlands, was tijdens de Tweede Wereldoorlog lid van een ondergrondse verzetsgroep. Wanneer anno 2004 één van de leden van de oude groep op brute wijze wordt vermoord, treffen de anderen elkaar bij de begrafenis. De groep besluit opnieuw in actie te komen om het kwaad te gaan bestrijden.
Delen op facebook
Gebroken Rood
Nederlandse première: 0-9-2004
Nederland, 2004,

bijzonderheden

In première tijdens het Nederlands Filmfestival 2004 in Utrecht. Vrijwel àlle hoofdrolspelers in deze film ontvingen in het verleden prestigieuze toneelprijzen. Opgenomen in en rondom Haarlem.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Eric Oosthoek maakte naast de dramaseries 'Sanne', 'De rivier waarin ik zwom' en 'Oog in oog' onder meer de Telefilms Saint Amour en Novemberlicht. Carel Donck schreef het scenario voor deze film, daarnaast was hij co-auteur van de dramaseries 'Zwarte Sneeuw' en De 9 Dagen van de Gier. Hij schreef ook het scenario van de speelfilm Moonlight.

Gebroken Rood - Bioscopen, Tijden & Tickets

Gebroken Rood in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Gebroken Rood zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Simon was tijdens de oorlog lid van een ondergrondse verzetsgroep. Wanneer anno 2004 één van de leden op brute wijze wordt vermoord, besluit de groep opnieuw in actie te komen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Waterland Film & TV