compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Gespenster

**1/200
Waardering: 2.5/5

Pitch

Françoise (Marianne Basler) kan niet stoppen Berlijn te bezoeken. Iedere keer dat ze naar de Duitse hoofdstad terugkeert, hoopt ze haar dochter te vinden die ze er een paar jaar eerder verloor. De kwetsbare Nina (Julia Hummer) woont in Berlijn, in een tehuis voor probleemkinderen. Zij vindt een lotgenoot in de roekeloze Toni (Sabine Timoteo), die steelt om te overleven. Samen beleven ze een paar gelukzalige ogenblikken. Dan komt Françoise de beide jonge vrouwen tegen. De gelijkenis tussen Nina en haar dochter is treffend. Nina heeft zelfs hetzelfde litteken op haar enkel.
Delen op facebook
Gespenster
Duitsland, 2005, 85 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sinds 1981 woont Christian Petzold, geboren in 1960 in Hilden, in Berlijn, de stad waar Gespenster zich afspeelt. Na studies Germanistiek en theaterwetenschap werkte hij als filmcriticus en in verschillende baantjes voor de televisie. Dat deed Petzold besluiten zich aan te melden voor de Film- en Televisieacademie in Berlijn, waar hij regieassistent was voor Harun Farocki, medescenarioschrijver van Gespenster. Voor Die Innere Sicherheit kreeg Petzold in 2001 de prijs van de internationale filmkritiek in Cannes; ook regisseerde hij Toter Mann, die te zien was op Film by the Sea 2003, en Wolfsburg.

Gespenster - Bioscopen, Tijden & Tickets

Gespenster in de bioscoop

Wil je Gespenster zien? Koop of huur de film hier:Françoise (Marianne Basler) kan niet stoppen Berlijn te bezoeken. Iedere keer dat ze naar de Duitse hoofdstad terugkeert, hoopt ze haar dochter te vinden die ze er een paar jaar eerder verloor. De kwetsbare Nina (Julia Hummer) woont in Berlijn, in een tehuis voor probleemkinderen. Zij vindt een lotgenoot in de roekeloze Toni (Sabine Timoteo), die steelt om te overleven. Samen beleven ze een paar gelukzalige ogenblikken. Dan komt Françoise de beide jonge vrouwen tegen. De gelijkenis tussen Nina en haar dochter is treffend. Nina heeft zelfs hetzelfde litteken op haar enkel.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series